Ing. Antonín Seďa

  • SOCDEM
  • mimo zastupitelskou funkci
ProfileTopCardGraphDescription

Průměrná známka je 0,08. Vyberte Vaši známku.

-3 -2 -1 0 1 2 3 4 5

( -3 je nejhorší známka / +5 je nejlepší známka )

Dotaz

14.08.2017 23:49:52 - Gudrun

Barva ve Vltavě jako umění?

Anarchisté vylily hektolitry barvy do Vltavy na protest údajně proti tomu, že jsou v soukromém výstavním domě Mánes příliš komerční výstavy. V poslední době se stupňují aktivity těchto "aktivistů" kteří si myslí, že snědli všechnu moudrost světa. Na Pražském hradě vlají rudé trenýrky, konají se nepovolené technoparty na soukromých pozemcích, lezou do povrchových lomů proti těžbě, přivazují se ke kůrovcům napadeným stromům, pořádají blokace legálně nahlášených průvodů, nezákonně okupují soukromý dům na Klinice, který je kvůli nim v devastujícím stavu, kde berou drogy a smějí se lidem do obličeje, sperma lejou do svěcené vody v kostele, neuznávají žádné autority - prostředníček směřuje ke Hradu. Jednotlivosti jsou úsměvné, ale jako celek to může nabourat celý systém a vést k anarchii. Na druhou stranu se tu díky EU vyhlášce budou lidé pronásledovat kvůli držení pušky jako v 50.letech. To bude udavačů. Jste pro přísná potrestání těchto anarchistů?

Zajímá Vás také odpověď na tento dotaz? Podpořte dotaz tlačítkem níže a my Vám odpověď zašleme na e-mail. Nicky uživatelů, které zajímá odpověď budou zobrazeny níže.

Prozatím dotaz nikdo nepodpořil. Buďte první! .)

Odpověď

15.08.2017 17:23:19 - Ing. Antonín Seďa
 Pokud se jedná o zbarvení vody ve Vltavě, tak to nebyli anrchisté (z definice), ale jistá skupina umělců, kterým se nelíbí komerční výstavy v Mánesu. Já osobně bych takovou formu protestu nevolil a ti, kdož tohle učinili, tak by měli být po zásluze potrestání. Zřejmě to byl přestupek a tak pokutou. Jinak souhlasím s názorem, že se v poslední době společnost radikalizuje, že se ustupuje radikálům a těm, kteří potírají základní práva a svobody ostatních. Jsem proti anarchii a anarchistům, tak jako jsem proti nacionalismu a fašismu. Jednoduchá řešení svázaná s populismem ohrožují základní principy demokracie a svobody. Proto je důležité se proti takovým formám odporu postavit a takovéto konání potrestat. Podle našich zákonů jsou možná jiná řešení, která občané mohou použít, aby vyjádřili svůj názor či odpor.