Ing. Antonín Seďa

  • SOCDEM
  • mimo zastupitelskou funkci
ProfileTopCardGraphDescription

Průměrná známka je 0,08. Vyberte Vaši známku.

-3 -2 -1 0 1 2 3 4 5

( -3 je nejhorší známka / +5 je nejlepší známka )

Dotaz

17.08.2017 21:29:53 - Gudrun

Vojenský kurz

Byl byste pro zavedení vojenského kurzu třeba na dva měsíce, jak je tomu v některých evropských zemích? Oni nezrušili úplně vojenskou službu, ale takto ji radikálně zkrátili. Má to hlavně efekt ten, že se tam naučí nějaké disciplíně, bránit se útoku třeba i od kriminálníka, zacházet s pistolí, naučit se přežít bez nejmodernějšího vybavení v přírodě, schopnost si pomáhat a komunikovat a spolupracovat s ostatními atd. Všechny tyto věci (kromě toho zacházení s pistolí) se lidé naučí např. ve skautu, ale ten není povinný, a nenavštěvuje ho dost lidí v poslední době. Samozřejmě v případě nějakého byť sebemenšího zdravotního omezení by kurz povinný nebyl, ale aby se to úplně nezneužívalo mohla by tam být možnost třeba pomoc v domově seniorů atd. Podobně je tomu např. v rakousku, Dánsku, Estonsku, Finsku, Norsku, Řecku, Srbsku nebo Švýcarsku. U nás to prosazuje např. Jiří Čunek nebo strana SPD nebo Realisté.

Zajímá Vás také odpověď na tento dotaz? Podpořte dotaz tlačítkem níže a my Vám odpověď zašleme na e-mail. Nicky uživatelů, které zajímá odpověď budou zobrazeny níže.

Prozatím dotaz nikdo nepodpořil. Buďte první! .)

Odpověď

18.08.2017 12:45:11 - Ing. Antonín Seďa
 Zní to logicky, ale i populisticky. Já osobně jsem proti povinnému vojenskému kurzu a to z několika důvodů. Za prvé v naší zemi existuje stále povinnost k obraně státu, a to pro všechny občany od 18 do 65 let věku. Dovedete si představit, že poženeme občany na tyto kurzy? Já tedy ne. Nehledě na skutečnost, že dnes se hovoří o podpoře branných spolků apod. a podle mého názoru musí zde sehrávat více školy. A to již školy základní s průpravou fyzickou, zdravovědou apod. Takže více branné výchovy pro děti a mládež. Za druhé, víte kolik by stály tyto kurzy, nusely by se vybudovat kapacity, zaplatit instruktoři apod. Takže to chce rozšířit POKOS (Příprava obyvatelstva k obraně státu), aby fungoval nejen omezeně na ZŠ jako dnes, ale abvy se rozšířil. To, co je podstatně není střelba, tu se každý naučí za několik hodin intenzívního tréninku, ale zdravověda, použití ochranných pomůcek proti chemickým a jiným zbraním apod. Tohle podporuji a podporovat budu.