Ing. Antonín Seďa

  • SOCDEM
  • mimo zastupitelskou funkci
ProfileTopCardGraphDescription

Průměrná známka je 0,08. Vyberte Vaši známku.

-3 -2 -1 0 1 2 3 4 5

( -3 je nejhorší známka / +5 je nejlepší známka )

Dotaz

18.08.2017 15:13:49 - Tereza P.

Proti terorismu bojujme solidaritou ???!!!Politici jsou psychopati..

Dobry den,
myslim, ze je na case, aby politici prosli psychologickymi testy, nebot vidim,ze jsou nebezpecni nejen sami sobe,ale I svemu okoli...

Jak je prosim mozne bojovat proti terorismu (proti zbranim) solidaritou ??? Odkazuji se na citaci Katalanskeho ministra ci dalsi projevy zahranicnich politiku. Je mozne snad proti zbrani bojovat chlebem ?

http://zpravy.idnes.cz/barcelona-moussa-oukabir-0x9-/zahranicni.aspx

Zajímá Vás také odpověď na tento dotaz? Podpořte dotaz tlačítkem níže a my Vám odpověď zašleme na e-mail. Nicky uživatelů, které zajímá odpověď budou zobrazeny níže.

Prozatím dotaz nikdo nepodpořil. Buďte první! .)

Odpověď

21.08.2017 11:38:16 - Ing. Antonín Seďa
 Nebyl bych proti, kdyby politici prošli psychologickými testy. Já je mám za sebou, když jsem poprvé dělal prověrku na přísně tajné. Dnes se již tyto psycho testy nepožadují. Ale k věci. Solidarita ve společnosti je velmi důležitá. Prostě bez soudržnosti společnosti dochází k občanských válkám, ozbrojeným konfliktům a k násilí. Tohle je denně vidět v Africe či Asii. A já jsem rád, že v naší zemi a zejména v EU je solidarita základem politiky. Nejde totiž o to, abychom byli solidární s teroristy, fašisty či kriminálníky, ale právě naopak musíme být solidární s těmi postiženými. A kdysi jsem opakovaně odpovídal také na to, že platí, že násilí plodí pouze násilí. Stačí se podívat na válku v bývalé Jugoslávii. Proto je důležité i soužití národů a národností, nicméně vždy za podmínky dodržování platných zákonů a společenských pravidel v dané společnosti. Bez toho nezajistíme ani soužití, ani solidaritu, ani bezpečnost.