Ing. Antonín Seďa

  • SOCDEM
  • mimo zastupitelskou funkci
ProfileTopCardGraphDescription

Průměrná známka je 0,08. Vyberte Vaši známku.

-3 -2 -1 0 1 2 3 4 5

( -3 je nejhorší známka / +5 je nejlepší známka )

Dotaz

18.08.2017 17:22:45 - laco

Prosba

Blíží se volby do parlamentu a opět se dostáváme k volebním programům politických stran, které mnoho slibují, ale nakonec mnoho nesplní. Například ČSSD v minulém volebním programu slibovala revizi církevních restitucí a kde nic, tu nic. Volič byl oklamán. Bylo by proto možné, aby ČSSD ve svém volebním programu nějakým způsobem zvýraznila ty body programu, které hodlá splnit a například červeným puntíkem označit ty body programu, které jsou ji šuma fuk. Volič by tak měl alespoň jasno, ne jak u revize církevních restitucí. Je mi jasné, že by to bylo pouze pro nás, blbé voliče, ale přes to, mělo by to přínos, alespoň my blbí voliči by jsme věděli, kdo co myslí vážně.

Zajímá Vás také odpověď na tento dotaz? Podpořte dotaz tlačítkem níže a my Vám odpověď zašleme na e-mail. Nicky uživatelů, které zajímá odpověď budou zobrazeny níže.

Prozatím dotaz nikdo nepodpořil. Buďte první! .)

Odpověď

21.08.2017 11:19:46 - Ing. Antonín Seďa
 ČSSD splnila 85% svého volebního programu. Ten zbytek splnil nemohla, protože, jak jste si možná všiml, jsme v koaliční vládě. KDU-ČSL a také později ANO 2011 nám neumožnila dát do programového prohlášení vlády revizi církevních restitucí. Víte dobře, že není pouze otázka změny legislativy, ale zejména smlouvy mezi státem a církvemi. A přesto, že ČSSD ustavila komisi k jednání s katolickou církví, tak k dohodě nedošlo. Ne vinou sociální demokracie, ale vinou katolické církve. Já osobně jsem se obrátil na papeže Františka, aby současnému vedení církve domluvilo a aby zisky z restitucí šly na zdravotní a sociální programy. Sám jsem opakovaně interpeloval pana premiéra i pana ministra kultury z porušování smlouvy, kdy katolická církev a jiné církve, žalují stát či obce o vydání majetku, za který dostaly či dostanou finanční kompenzace. A co se týče současného volebního programu. pak je třeba říci, že to máte jako voliči v rukou. Pokud dostane ČSSD tolik hlasů, že bude moci sestavit jednobarevnou vládu, pak vám zaručuji, že náš program splníme na 100%. Ale prozatím to nevypadá a pak budeme rádi za splnění alespoň části a to ještě záleží na tom, zda budeme v příští vládní koalici.