Ing. Antonín Seďa

  • SOCDEM
  • mimo zastupitelskou funkci
ProfileTopCardGraphDescription

Průměrná známka je 0,08. Vyberte Vaši známku.

-3 -2 -1 0 1 2 3 4 5

( -3 je nejhorší známka / +5 je nejlepší známka )

Dotaz

21.08.2017 11:06:11 - Anička K.

teroristické útoky

Když dojde k teroru někde na západě, občané daného státu dají vždy jasně najevo, že se nebojí. Jak myslíte, že by reagovali občané ČR? Mě přijde, že my stahujeme kalhoty ještě před brodem a teroristický útok by tu způsobil obrovský chaos, protože by každý obviňoval každého a možná by došlo i na nějaké občanské nepokoje. To je můj názor. Jaký je ten váš?

Zajímá Vás také odpověď na tento dotaz? Podpořte dotaz tlačítkem níže a my Vám odpověď zašleme na e-mail. Nicky uživatelů, které zajímá odpověď budou zobrazeny níže.

Prozatím dotaz nikdo nepodpořil. Buďte první! .)

Odpověď

21.08.2017 11:26:34 - Ing. Antonín Seďa
 Osobně se nedomnívám, že by došlo k nějakým občanským nepokojům. Ovšem k obviňování by došlo. Je nutno si uvědomit dvě základní věci. Tou první je, že teroristický útok je třeba považovat za kriminální čin, jehož cílem je šířit strach mezi občany. A že takovýto čin lze přijatými opatřeními omezit, ale není možné stoprocentně zajistit, že se někdy a někde nestane. Žádný stát na světě tohle zajistit neumí. Dokonce ani Izrael, který je dáván za příklad. Za druhé, šíření strachu a napomáhání šířit strach je vody na mlýn rozličným extremistům, populistům a fašistům. Ale zejména napomáhá k šíření cíle teroristů a to je strach a omezování svobody a demokracie. Ano, již jsme to tady měli. Stačí zadrátovat hranice a zavést taková opatření, která omezí svobodu pobytu a pohybu. A je třeba ale očekávat i reciproční opatření od ostatních zemí, které by se výrazně dotkly i našich občanů. Tohle přece není cesta. Cestou je zlepšení informovanosti a připravenosti široké veřejnosti na možný teroristický či kriminální čin a také zvýšení akceschopnosti zpravodajských služeb a bezpečnostních složek České republiky.