Pavel Telička

  • BPP
  • Středočeský kraj
  • krajský zastupitel
ProfileTopCardGraphDescription

Průměrná známka je -0,32. Vyberte Vaši známku.

-3 -2 -1 0 1 2 3 4 5

( -3 je nejhorší známka / +5 je nejlepší známka )

Dotaz

22.08.2017 14:45:39 - Otmar19

Ztracený kredit ANO

Vážený pane poslanče, domnívám se, že je nejvyšší čas (spíše už pozdě), abyste se Vy a další slušní lidé z hnutí ANO (Robert Pelikán, Prof. Zlatuška atd.) pokusili odvolat z funkce předsedy a volebního lídra xenofobního a různými skandály prosáklého Babiše. V opačném případě i Vy ztratíte veškerý společenský kredit. Necítil byste se lépe v řadách např. TOP09, reprezentované slušnými a úctyhodnými lidmi, kteří nenaskakují na primitivní islamofobii a populismus všeho druhu? ANO má ve svých řadách vedle slušných, vzdělaných a inteligentních lidí i celou řadu gaunerů a zejména populistů a xenofobů (vedle Babiše zejména pan Soukup, jehož názory jsou na hraně žalovatelnosti). Myslíte si, že je možné hnutí od těchto lidí očistit, nebo že by bylo lepší založit stranu novou či přejít ke kultivovanější opozici? Nejsou právě lidská práva a evropské hodnoty humanismu tím tématem, ve kterém nelze dělat kompromisy? Předem děkuji za odpovědˇ.

Zajímá Vás také odpověď na tento dotaz? Podpořte dotaz tlačítkem níže a my Vám odpověď zašleme na e-mail. Nicky uživatelů, které zajímá odpověď budou zobrazeny níže.

Prozatím dotaz nikdo nepodpořil. Buďte první! .)

Odpověď

01.09.2017 11:50:09 - Pavel Telička
Dobry den, ano, mate naprostou pravdu - ochranu lidských práv a evropskych hodnot nelze podrobovat kompromisum. Bohužel i v ANO jsou lide, kteri si nezaslouží podporu, sympatie, ale ani pozornost. Nicmene nejsem členem ANO a na skladbu jeho orgánu nebo kandidátky do voleb tedy nemam žádný vliv. Na druhou stranu je v  ANO rada velmi kvalitních a zajímavých lidi. Na mnoha místech se ANO podařilo narušit korupční chapadla. Nelze generalitovat a pausalizovat. Stejne tak v TOP 09 mate obě kategorie lidi, ne kazdy ma čistý stít. Myslím, ze rychle zapominame. Každopádně programové zaměřeni TOP 09 v evropskych a ekonomických otázkách, i kdyz je někdy povrchní (neplatí ale jen pro tuto stranu), je mi celkem sympatické. Očistit lze každou stranu, některou snadněji, nez jinou. S pozdravem PT