Ing. Antonín Seďa

  • SOCDEM
  • mimo zastupitelskou funkci
ProfileTopCardGraphDescription

Průměrná známka je 0,08. Vyberte Vaši známku.

-3 -2 -1 0 1 2 3 4 5

( -3 je nejhorší známka / +5 je nejlepší známka )

Dotaz

23.08.2017 13:25:32 - qwer

pracovitost se nevyplatí

Víte, co je smutné, že být pracovitý se dnes nevyplatí, protože když si nevyděláváte miliony, tak větší zisk=větší ztráty. Stát totiž ,,bohatým" bere a bere, ale co když jsou tito lidé ,,bohatí" proto, že makají? Já si na svůj plat nestěžuji, ale nevyplatí se mi být více aktivní, protože bych na tom ve finále více tratil anebo bych si musel vydělávat miliony, abych ztrátu nepocítil nebo možná neřešil. To vám přijde normální? Uděláte s tím něco? Poznámka pod čarou. Stát podporuje malé a střední podnikatele, zemědělce...Proč jen ty? Proč si podporu nezaslouží i velkopodnikatel? On totiž třeba zase dává práci spoustě dalším lidí, což nějaký drobný podnikatel asi moc nedělá.

Zajímá Vás také odpověď na tento dotaz? Podpořte dotaz tlačítkem níže a my Vám odpověď zašleme na e-mail. Nicky uživatelů, které zajímá odpověď budou zobrazeny níže.

Prozatím dotaz nikdo nepodpořil. Buďte první! .)

Odpověď

23.08.2017 18:03:50 - Ing. Antonín Seďa
 Nevím, ale v minulosti dostávaly investiční pobídky právě velké a spíše zahraniční firmy. Ale byly výjimky, kde na nějakou dotaci dosáhly i střední firmy. Já bych tolik nerozlišoval koho podporovat, ovšem za předpokladu, že to bude podpora efektivní a bude proto měřitelná. A za druhé, že zisky z těchto firem zůstanou v naší zemi. Aktivita je měřitelná mnoha způsoby. Vy jste zvolil zdanění, ale to není jediným měřítkem. A také, vyšší zdanění bohatých jde do solidárního systému. A je třeba také připomenout, že existují veřejné služby, které podnikatelé či bohatší lidé využívají více. Od živnostenských úřadů, přes FÚ, infrastrukturu atd. až po zajištění sportovišť, kultury apod. EU a také naše země je založena na mezilidské a mezigenerační solidaritě. Přece nelze spoléhat, tak jako v letetch první republiky, na mecenáše či chudinské pastoušky. Proto je tady program ČSSD, který prosazuje princip, že když roste ekonomika, tak by z toho měli mít užitek pokud možno všichni. A pokud maká sám podnikatel, tak makají i jeho zaměstnanci. Bez nich by se k těm svým ziskům těžko prokousal. On má zodpovědnost za fungování firmy a shánění zakázek, oni mají spoluodpovědnost za to, že vykonají práci, za kterou budou spravedlivě ohodnoceni. A když říkám spravedlivě, tak nemyslím současné nízké mzdy například ve Zlínském kraji (průměrná mzda je téměř 4 tisíce pod celorepublikovým průměrem).