PhDr. Josef Skála, CSc.

historik, publicista a editor revue Střípky ze světa
  • KSČM
  • mimo zastupitelskou funkci
ProfileTopCardGraphDescription

Průměrná známka je 4,24. Vyberte Vaši známku.

-3 -2 -1 0 1 2 3 4 5

( -3 je nejhorší známka / +5 je nejlepší známka )

Dotaz

01.09.2017 19:33:52 - Franta Chomat

A.B. Owen pokracovani

Misto toho, abyste v dusledku vsech zverejnenych skutecnosti a podezreni pocinaje vulgarnimi urazkami vsech politiku, predevsim pak koalicnich partneru, pres ovlivnovani medii a pripravu dehonestujich kampani, nahlizeni do zivych spisu a konce pouzivanim minimalne nemoralnich praktik pri likvidaci konkurence a ziskavani majetku se zapojenim policie, statnich zastupcu, bank a dokonce statni spravy vyslovil alespon obavy o osud statu pretvareneho na soukromou (rodinnou) firmu, pouzivate Babisovy argumenty. Ze se jedna o pripravenou likvidacni kampan pred volbami, a zacnete take o OKD. Tak nevim, zda jste si spletli stranu barikady nebo predpokladate, ze kdyz se jiz dostatecne znemoznily tradicni burzoazni strany, znemozni se v pristim volebnim obdobi i oligarcha? A cím vic procent dostane, tim bude jeho nenazranost a nasledny pad jistejsi? Ono pro vas plati cím hure, tim lepe? Jen aby nektere zmeny nebyly nevratne, jako se to stalo u cirkevnich restituci. Predem dekuji za odpoved.

Zajímá Vás také odpověď na tento dotaz? Podpořte dotaz tlačítkem níže a my Vám odpověď zašleme na e-mail. Nicky uživatelů, které zajímá odpověď budou zobrazeny níže.

Prozatím dotaz nikdo nepodpořil. Buďte první! .)

Odpověď

03.09.2017 14:06:33 - PhDr. Josef Skála, CSc.
Naštěstí jsem, milý pane Franto Chomate, dostal desítky ohlasů, které mým slovům porozuměly přesně opačně než Vy. Z iluze, že bych snad Andreje Babiše měl za recyklát Roberta Owena, mne nevinil ani jeden. O to víc mé vystoupení pochopily jako výzvu nenechat se nahnat do klepet užitečného idiota, který bude loajálně přitakávat partičce, mající na svědomí stovky a tisíce miliard, a teď by se ráda vyhastrošila za klony Matky Terezy. Právě to bylo smyslem příměru o džinu z lahve, který všichni ti svatoušci, kterých už lidé mají plné zuby, ráčili vypustit z čirého zoufalství, jak jim ujíždí vlak. Rozfofrovali dílo několika generací, aniž dosáhli aspoň jakéstakés záruky, že většina těch kapacit nezmizí z povrchu zemského - a ty ostatní nás v cizích prackách změní v nesvéprávnou kolonii. Jen sama privatizace OKD - coby příklad stovek podobných darebáctví - tuto zemi okradla o sumu větší o celé řády než ta, o niž jde ve sporu o Čapí hnízdo. To "hnízdo" z nás kolonii nedělá. Nebo snad ano? Nejsem ani členem ANO, ani advokátem čehokoli z praktik jeho vedení. A pokud jste mým slovům naslouchal jen trochu nepředpojatě, sotva Vám mohlo uniknout, že jsem zcela jasně vymezil i vůči jezinkám, které nás lákají do vlády za podmínek, kdybychom museli poslouchat generalitu NATO a pomatené "direktivy" EU. Že jsem dal jasně najevo, že naším cílem a povinností je násobit opoziční, a ne koaliční potenciál - ruku v ruce s co možná širokou škálou hnutí, iniciativ i mimoparlamentních stran, tak až to dá dohromady i politický blok, který si vynutí změnu k lepšímu. Kolik takto jasných stanovisek slýcháte z obrazovek? Stranu barikády si pletou jiní, můj problém to není. Mne dělat bezděčného advokáta budižkničemu a loupežníků, po nichž tu zůstaly jen trosky špičkových závodů a gigantické dluhy, nedonutí ani párem volů. Heslem "čím hůř, tím lépe" bych se totiž řídil právě takovém případě.