PhDr. Josef Skála, CSc.

historik, publicista a editor revue Střípky ze světa
  • KSČM
  • mimo zastupitelskou funkci
ProfileTopCardGraphDescription

Průměrná známka je 4,24. Vyberte Vaši známku.

-3 -2 -1 0 1 2 3 4 5

( -3 je nejhorší známka / +5 je nejlepší známka )

Dotaz

08.09.2017 8:50:03 - -Che-

Dotaz

Hezký den pane doktore. Předem děkuji za Vaše odpovědi, máte moje uznání, jste jeden z mála který se snaží zodpovědně odpovídat na dotazy čtenářů. Zeptám se: jak se díváte na nedávný postup obchodního řetezce Lidl, kdy na obalech umazali kříže z pravoslavných kostelů? Neměli byste se jako politici zeptat zodpovědné osoby , jaký k tomu měli důvod resp. uvedenou věc nechat vyšetřit? Děkuji předem za odpověd ! Držím palce! František

Zajímá Vás také odpověď na tento dotaz? Podpořte dotaz tlačítkem níže a my Vám odpověď zašleme na e-mail. Nicky uživatelů, které zajímá odpověď budou zobrazeny níže.

Prozatím dotaz nikdo nepodpořil. Buďte první! .)

Odpověď

08.09.2017 10:14:36 - PhDr. Josef Skála, CSc.
Za sympatie upřímné díky, pane Františku! K otázce, mířící ke kličkování Lidlu, jsem se už vyjádřil v anketě PL. A sice takto: "Pokud se řetězec skutečně podvolil tak okázale dvojímu metru, je to jen další trapná úlitba ´politické korektnosti´, která si nevidí ani na špičku vlastního nosu. Ještě před pár lety by na reklamě, vábící na delikatesy exotičtějších kuchyní, nikomu nevadil ani ortodoxní kříž, ani mešita. Jsou-li dnes tématem hrátek i vášní, pak to jen znovu signalizuje. kam to nomenklatura Velkého bratra dopracovala - a čím vším nás ještě hrozí zaskočit. Až by se ukázalo, že kus pravdy má tentokrát - stává se mu to spíš výjimečně - i momentální pražský primas, byly by v sázce mnohem vážnější věci. A sice bezpečí všech, kdo jsou tu doma, a ne snad jen těch či oněch symbolů. V situaci, kdy se krvavá stopa teroru, k němuž se hlásí Islámský stát, zlověstně blíží i k našim hranicím, je ´pozitivní diskriminace´ mešity proti křesťanskému chrámu projevem krajního nevkusu - a gestem, z nějž může teroristické chátře růst hřebínek ještě víc." A pokud jde o to, co mají dělat "zodpovědní politici", osobně mám za to, že musí řešit hlavně příčiny migrační krize - a terorismu, kterému hnojí půdu - a ne šaškovat jako panáčci "multikulturalismu" a všech ostatních frašek "politické korektnosti".