Tomáš Zdechovský

Poslanec EP a člen předsednictva KDU-ČSL
  • KDU-ČSL
  • europoslanec
ProfileTopCardGraphDescription

Průměrná známka je 0,93. Vyberte Vaši známku.

-3 -2 -1 0 1 2 3 4 5

( -3 je nejhorší známka / +5 je nejlepší známka )

Dotaz

11.09.2017 15:42:29 - Císlerová

To, co děláte pro druhé je obdivuhodné

Myslíte, že i v případu paní Michalákové boží mlýny melou pomalu, ale jistě? Došlo k nějakým změnám ve fungování norské sociálky? Pokud se nepletu byl na ni vyvýjen mezinárodní tlak. A proč je norská sociálka takto unikátní? Nebo jsou ještě jiné státy, kde bychom měli být taky na pozoru? Samozřejmě myslím v Evropě.

Zajímá Vás také odpověď na tento dotaz? Podpořte dotaz tlačítkem níže a my Vám odpověď zašleme na e-mail. Nicky uživatelů, které zajímá odpověď budou zobrazeny níže.

Prozatím dotaz nikdo nepodpořil. Buďte první! .)

Odpověď

11.09.2017 23:00:14 - Tomáš Zdechovský
 Dobrý den, paní Císlerová,moc děkuji za Vaši zprávu. Věřím, že tomu tak nakonec bude a soud ve Štrasburku dá Evě Michalákové za pravdu, ale bude to pozdní spravedlnost. Evě Michalákové ani jejím dětem to už bohužel nevrátí ztracená léta. Nátlak zvenčí určitě způsobil, že Norsko muselo přiznat chyby. Norská sociálka je "unikátní" v tom, že pod záminkou "nejvyššího zájmu dítěte" Barnevernet mlčí i mlží. Řešit s BV jakýkoli problém je proto zcela pochopitelně velmi obtížné.
K Vaší poslední otázce bych rád řekl, že ke sporným případům odebírání dětí z rodin cizinců dochází i jinde (např. ve Velké Británii), nicméně zde je ale na rozdíl od BV snaha komunikovat a dát věci do pořádku. S pozdravemTomáš Zdechovský