Ing. Ivo Bezecný

mimo zastupitelskou funkci
  • KDU-ČSL
ProfileTopCardGraphDescription

Průměrná známka je 0,1. Vyberte Vaši známku.

-3 -2 -1 0 1 2 3 4 5

( -3 je nejhorší známka / +5 je nejlepší známka )

Dotaz

22.09.2017 11:00:38 - Bea S.

Zvířata v ohrožení

Zbytečná maškaráda s nosorožčími rohy - úctihodný článek. Já si také kladla podobné otázky. Myslím, že je to zbytečné a když už, tak ho mohli zachovat, právě proto, že je tak vzácný. A s ochranou zvířat obecně máte pravdu. Co ale navrhujete? Zastavit výstavbu? Protože tím jak se staví, zvířata přichází o své teritoria. A druhý problém. Můj známí chová ovce, které mu ale zabíjejí vlci. Jak se díváte na tento problém? Vlci přeskočí plot a nějaké masivní opevnění není možné stavět, protože bydlí v CHKO. Ti vlci zabíjí hodně ovcí- proč by lovili, kdžy sem si můžou přijít jak do krámu. Část jich nezabíjí, ale zmrzačí, což je už týrání. Myslíte, že bude vůle se tím zabývat?

Zajímá Vás také odpověď na tento dotaz? Podpořte dotaz tlačítkem níže a my Vám odpověď zašleme na e-mail. Nicky uživatelů, které zajímá odpověď budou zobrazeny níže.

Prozatím dotaz nikdo nepodpořil. Buďte první! .)

Odpověď

22.09.2017 12:38:20 - Ing. Ivo Bezecný

 K první otázce. Myslíte, že je potřeba stavět stale nova a nova obchodní centra, sklady, čerpací stanice a všechny podobné architektonické skvosty? kdy jich bude dost, Až už nebude kde stavět? To si musíme odpovědět na prvním místě. Chceme pěkné prostředí, v němž nezůstaneme s komáry a potkany sami nebo dame přednost železobetonu a pustině?

Podobné je to se silnicemi. Opravdu všude potřebujeme x-proudovou dálnici? Může být, ale je to na úkor přirozenější a líbivější krajiny lesů a luk. Rezervace a parky, kam jezdíme na dovolenou za "neporušenou" přírodou a jejími obyvateli jsou často těžko dostupné. Dáme přednost dostupnosti pustiny nebo menší dostupnosti pěkné a bohatě diverzifikované krajiny?

Pokud jde o vlky, rozhodnout opět musí společnost, tedy my všichni. Chceme vlky a jsme ochotni hradit chovateli ztrátu na ovcích nebo raději vlky vystřílíme a chovatel bude mít pokoj?

Rádi koukáme na lvi, na slony, na nosorožce. take tato zvířata ubírají plochu zemědělcům a v případě, že někde ještě žijí v jejich sousedství, způsobují jim ztráty. Pokud by se v zemích, kde tato zvířata ještě mají, chovali stejně jako my k vlkům a medvědům, tak už tady žádní lvi, levharti, sloni nebo nosorožci nejsou. Místo nich by třeba bylo vice potravin, které skončí v koších a kontejnerech na odpad.

Já za sebe hlasuji pro skromnější výstavbu a ukončení zabírání polí a přírodních ploch pro zástavbu. Hlasuji I za méně dálnic a preferenci veřejné dopravy místo příliš nabobtnalé dopravy soukromé. A hlasuji pro vlky a medvědy a kompenzace chovatelům za ztráty na stavech hospodářských zvířat. Na takovou věc rád ze svých daní přispěji.

Hrady a zámky už lidi tak nelákají. Možná přijde doba, kdy na safari nebudeme jezdit jenom do Afriky, ale zajímavá podívaná se nám naskytne I v Beskydech, Jeseníkách nebo na Šumavě. Vždyť pozorovat medvěda, zubra nebo I prase může být stejně vzrušující podívaná jako koukat na slona nebo lva.