Ing. Antonín Seďa

  • SOCDEM
  • mimo zastupitelskou funkci
ProfileTopCardGraphDescription

Průměrná známka je 0,08. Vyberte Vaši známku.

-3 -2 -1 0 1 2 3 4 5

( -3 je nejhorší známka / +5 je nejlepší známka )

Dotaz

22.09.2017 16:44:12 - Pseudo

Také nám by vadilo, kdyby v islámských zemích pronásledovali či zakazovali křesťanství.

V reakci na vaši odpověď (v titulku dotazu) mám dotaz:
V které současné významnější islámské zemi nejsou křesťané pronásledováni nabo alespoň nejsou rovnoprávnými občany, jakými jsou muslimové?
Nechcete si přečíst článek "Jak si stojí křesťanství v muslimských zemích?"
Takže vám vadí nebo nevadí, že Saudská Arábie je významným, bohatým muslimským státem, kde žije (pracuje) cca 1 milion křesťanů, a který na svém území nepovoluje (!) praktikování žádné jiné víry než islámu, že jsou zakázany stavba kostelů i konání mší, stejně jako dovoz křížů či Biblí?

Zajímá Vás také odpověď na tento dotaz? Podpořte dotaz tlačítkem níže a my Vám odpověď zašleme na e-mail. Nicky uživatelů, které zajímá odpověď budou zobrazeny níže.

Prozatím dotaz nikdo nepodpořil. Buďte první! .)

Odpověď

22.09.2017 17:52:22 - Ing. Antonín Seďa
 V Saudské Arábii pracují nejen křesťané, ale i budhisté. A opravdu jsou to námezní pracovníci, kteří nemají stejná práva. Ale například v Maroku, Tunisku, Jordánsku jsou křesťané bráni jako rovnocenný národ. Nedávno to bylo i v Turecku, Egyptě či v Sýrii. Problém radikaliztace společnosti spočívá i v tom, že se nerespektují základní práva a svobody člověka. A snad budete souhlasit, že pokud do Saudské Arábie nesmíte vozit alkohol, pak jej tam nepovezete. Když tohle porušíte, pak jste potrestán podle jejich práva. Ale úplně stejné je to i v České republice. Kde platí naše zákony a i cizinci je musejí dodržovat. A poslední násilí v bývalé Barmě ukazuje, že násilí na muslimech páchají budhisti. Poodbně je to i v jiných zemích. Tohle se také přece nedá tolerovat.