Tomáš Zdechovský

Poslanec EP a člen předsednictva KDU-ČSL
  • KDU-ČSL
  • europoslanec
ProfileTopCardGraphDescription

Průměrná známka je 0,93. Vyberte Vaši známku.

-3 -2 -1 0 1 2 3 4 5

( -3 je nejhorší známka / +5 je nejlepší známka )

Dotaz

25.09.2017 10:59:17 - JuraS.

Uprchlíci?

Zdravím. Neměli by se věci nazývat správnými názvy? není snad uprchlík před válkou nazýván zbabělcem, zběhem, Kde byli Vaši předci při 1 a 2 světové válce? Moji stáli se zbraní v ruce proti Němcům, proti wehrmachtu a fašistům. nebyli tak zbabělé aby utekli. I když? No možná bych se raději narodil na farmě v Kanadě či na rozsáhlém pozemku v Austrálii. Roky jsem sloužil jako voják a vězte, že odsud z Česka vyženu každého co by sem chtěl nelegálně vstoupit a nikdy neuteču ani kdyby nás přišli znovu obsadit Němci. Takže jsou to imigranti, chudáci a nebo zbabělci, zběhové.

Zajímá Vás také odpověď na tento dotaz? Podpořte dotaz tlačítkem níže a my Vám odpověď zašleme na e-mail. Nicky uživatelů, které zajímá odpověď budou zobrazeny níže.

Prozatím dotaz nikdo nepodpořil. Buďte první! .)

Odpověď

26.09.2017 15:55:55 - Tomáš Zdechovský
 Dobrý den,je samozřejmě třeba rozlišovat mezi uprchlíky a ekonomickými migranty a v obou případech jde o naprosto správné označení. Lidé, kterým  hrozí doma pronásledování či smrt, určitě nejsou žádní zběhové ani zbabělci. Naopak potřebují pomoc. Jinak můj dědeček si za druhé světové války prošel koncentračním táborem a část členů mé rodiny v něm bohužel zahynula.   S pozdravemTomáš Zdechovský