PhDr. Josef Skála, CSc.

historik, publicista a editor revue Střípky ze světa
  • KSČM
  • mimo zastupitelskou funkci
ProfileTopCardGraphDescription

Průměrná známka je 4,24. Vyberte Vaši známku.

-3 -2 -1 0 1 2 3 4 5

( -3 je nejhorší známka / +5 je nejlepší známka )

Dotaz

25.09.2017 13:09:45 - borchu

Dobrý den, pane Skálo

Dočetl jsem knihu amerického spisovatele Herschela D, Meyera, "Musí Amerika zhynout?", kde tento pán skvěle popisuje politické poměry před II.SV a těsně po ní. Tato kniha vyšla v nakladatelství Svoboda v r. 1951, Nechtěla by KSČM znovu vydat tuto knihu, která by mnohým otevřela oči?
Ono totiž to, co popisuje tato kniha, jakoby popisovalo dnešní dobu, až jsem někdy nabýval dojmu,že je opakován do detailu postup politiků, korporací, finančníků, k fašizaci západu a přípravě další války.

Zajímá Vás také odpověď na tento dotaz? Podpořte dotaz tlačítkem níže a my Vám odpověď zašleme na e-mail. Nicky uživatelů, které zajímá odpověď budou zobrazeny níže.

Prozatím dotaz nikdo nepodpořil. Buďte první! .)

Odpověď

27.09.2017 23:32:18 - PhDr. Josef Skála, CSc.

Já v ní listoval jako mladý kluk a vzpomínám si na její obsah už jen útržkovitě. Pokud bychom ji vydali znovu, vrhnou se na nás všichni "sluníčkáři" a jiní řiťolezci jako supi. V zásadě shodné téma však naštěstí zachycují i čerstvé tituly. Vřele doporučuji například knihu Američana Stephena Kinzera Bratři. John Foster Dulles, Allen Dulles a jejich světová tajná válka (Rybka Publishers 2016), nebo Utajené dějiny Spojených států od Olivera Stonea a Petera Kuznicka. Až projdete tyhle dvě, rád Vám nabídnu spoustu dalších.