ProfileTopCardGraphDescription

Průměrná známka je 3,83. Vyberte Vaši známku.

-3 -2 -1 0 1 2 3 4 5

( -3 je nejhorší známka / +5 je nejlepší známka )

Dotaz

27.09.2017 20:22:51 - pavel53dv

Čechofobie

K té čechofobii. Jaký je váš názor na prohlášení jednoho z funkcionářů AfD, který obhajuje politiku R. Heydricha v protektorátu? (Heydrich prý správně nastavil výhybky?

Zajímá Vás také odpověď na tento dotaz? Podpořte dotaz tlačítkem níže a my Vám odpověď zašleme na e-mail. Nicky uživatelů, které zajímá odpověď budou zobrazeny níže.

Prozatím dotaz nikdo nepodpořil. Buďte první! .)

Odpověď

03.10.2017 22:19:58 - Jan Veleba

 Musím Vás zklamat - žádný. Víte, informace typu "prohlášení jednoho z funkcionářů", "Heydrich prý" nemá žádnou validitu. Navíc v AfD teprve teď začne souboj o konečný politický rámec jejich směřování na německé i zahraniční politické scéně, který už teď má svoje první oběti - odstoupila předsedkyně Alternativy.

Takže můj názor je, že musíme několik měsíců počkat na skutečnou profilaci AfD a teprve pak je možno reagovat. Pokud by to bylo tak, jak mlhavě popisujete, tak by to samozřejmě vyžadovalo z naší strany nekompromisní mezinárodní právní kroky. O tom nemůže být pochyb.

Já ale vidím v tomto ohledu hlubší problém, dám příklad. Bývalá ministryně spravedlnosti prof. Válková před asi dvěma lety veřejně prohlásila, že se v Čechách za protektorátu až tak moc nedělo. Jistě na to pamatujete a jistě si pamatujete, že se nic nestalo a že v klidu ona dáma dokončuje svůj poslanecký mandát v Poslanecké sněmovně.

Nebo ministr Herman a jeho vystoupení na sjezdu sudeťáků, které začal výrazem "Milí krajané ..." Toto je pro mne zásadní a nebezpečné.