Ing. Jaromír Kohlíček, CSc.

  • KSČM
  • Ústecký kraj
  • krajský zastupitel
ProfileTopCardGraphDescription

Průměrná známka je 2,91. Vyberte Vaši známku.

-3 -2 -1 0 1 2 3 4 5

( -3 je nejhorší známka / +5 je nejlepší známka )

Dotaz

03.10.2017 15:08:21 - viml martin

EU

Co jste udělala pro reformu EU nebo proto, abychom z ní vystoupili? KSČM je přece proti EU, takže bych očekával, že budete aktivní. Co jste zatím vtomhle směru jako starna dokázali?

Zajímá Vás také odpověď na tento dotaz? Podpořte dotaz tlačítkem níže a my Vám odpověď zašleme na e-mail. Nicky uživatelů, které zajímá odpověď budou zobrazeny níže.

Prozatím dotaz nikdo nepodpořil. Buďte první! .)

Odpověď

04.10.2017 13:40:40 - Ing. Jaromír Kohlíček, CSc.
Vážený pane, současná EU je zcela jiné společenství než to, do kterého jsme v roce 2004 vstupovali. A to jsme již tehdy měli významné kritické připomínky k dojednané přístupové smlouvě. V době, kdy se snažily pravicové síly formou referenda prosadit tzv. ústavní smlouvu, zúčastnil jsem se agitace proti této smlouvě v Paříži, rozdával letáky na ulici a přesvědčoval občany. Smlouva nebyla v referendu ve Francii přijata a Lisabonská smlouvy, která ji nahradila, nebyla podrobena žádnému všelidovému hlasování a KSČM ji jasně odmítla. Protože EU a NATO jsou v některých aspektech poměrně úzce propojeny, stal jsem se jedním z iniciátorů petice požadující referendum o vystoupení ČR z NATO. Řadu kroků Evropské komise a vedoucích státníků Francie,  Německa a dalších států trvale kritizuji a KSČM jasně protestuje proti takovým snahám, jako je vnutit zemím Střední a východní Evropy kvóty na přijetí uprchlíků. Důrazně vystupuji proti rusofobním aktivitám v EU i ČR. V této své činnosti budu i nadále pokračovat.