ProfileTopCardGraphDescription

Průměrná známka je 3,83. Vyberte Vaši známku.

-3 -2 -1 0 1 2 3 4 5

( -3 je nejhorší známka / +5 je nejlepší známka )

Dotaz

03.10.2017 22:56:20 - pavel53dv

Herman

Sudetští Němci našimi krajany po 700 let byli na pozvání českých králů.. Spolu s Čechy vybudovali z českých zemí nejvyspělejší část Rakouska-Uherska. Teprve nacionalismus a šovinismus 19. a 20. stol. byli počátkem tragedie. Němci se nechali zblbnout nacismem, my pak komunismem. Souhlasíte se mnou, že nacionalismus. šovinismus (nikoli vlastenectví) vždy vedly k válkám. Neměli bychom se z dějin poučit? Vyvolávat nacionální nenávist je cesta do pekel!

Zajímá Vás také odpověď na tento dotaz? Podpořte dotaz tlačítkem níže a my Vám odpověď zašleme na e-mail. Nicky uživatelů, které zajímá odpověď budou zobrazeny níže.

Prozatím dotaz nikdo nepodpořil. Buďte první! .)

Odpověď

06.10.2017 6:58:41 - Jan Veleba

 Na Váš dotaz spojený s krátkým historickým exkurzem velmi rád odpovím. Myslím si, že jste trochu povrchní a že složité a dokonce zlomové historické děje zjednodušujete a srovnáváte nesrovnatelné.

K Vaší úvaze bych doplnil, že téměř celých 300 let po Bílé hoře jsme žili v porobě, pod nadvládou Habsburků a nebyli jsme stát, ale součást monarchie. Teprve 28. října 1918 jsme se osamostatnili a vzniklo Československo. Největší zásluhu měl prezident osvoboditel T.G. Masaryk s Benešem, Štefánikem a dalšími "muži října".

Za pouhých necelých 20 let naši, jak Vy a Herman nazýváte, krajané svoji zemi (byli občané ČSR) zradili - aktivně se podíleli na Henleinových fašistických bojůvkách a teroru v pohraničí, aby se v konečné fázi vzdali občanství a přijali to říšské.

Pak nás Hitler obsadil, když před tím Francie a Anglie nás v Mnichově zradily, pak následoval protektorát a válka s desítkami milionů mrtvých a nakonec porážka Německa a jeho spojenců a kýžené osvobození naší země. Hlavní tíhu nesl tehdejší Sovětský svaz a ten si také na osvobozených územích Evropy až na výjimky vytvořil sféru svého vlivu. Tou výjimkou byla Jugoslávie v čele s Titem a do jisté míry Rumunsko s Čaušeskem.

Sečteno a podtrženo - my jsme nezblbli, ale tehdy, po skončení války a překonaném pokusu o genocidu a likvidaci našeho národa na základě zrůdné fašistické ideologie, a po Mnichovské zradě to byla přirozená reakce. To není vyvolávání nenávisti, to jsou historická fakta.