PhDr. Josef Skála, CSc.

historik, publicista a editor revue Střípky ze světa
  • KSČM
  • mimo zastupitelskou funkci
ProfileTopCardGraphDescription

Průměrná známka je 4,24. Vyberte Vaši známku.

-3 -2 -1 0 1 2 3 4 5

( -3 je nejhorší známka / +5 je nejlepší známka )

Dotaz

05.10.2017 15:59:43 - mrburison

těžba lithia

Dobrý den, budete podávat žalobu - viz Váš příspěvek v PL o memorandu mezi MPO a EMH Ltd. k budoucí těžbě lithia? Nebo to dopadne jako v tunelování OKD?
Děkuji za odpověď Šindelář V.

Zajímá Vás také odpověď na tento dotaz? Podpořte dotaz tlačítkem níže a my Vám odpověď zašleme na e-mail. Nicky uživatelů, které zajímá odpověď budou zobrazeny níže.

Prozatím dotaz nikdo nepodpořil. Buďte první! .)

Odpověď

07.10.2017 18:52:06 - PhDr. Josef Skála, CSc.
Jako OKD to tentokrát už dopadnout už nesmí. Tím spíš, že úhrnná škoda by byla ještě nepoměrně kolosálnější. Přišli bychom o šanci vrátit se tam, kam patříme a kde jsme už byli - mezi suverénní dodavatele hotové produkce s vysokou přidanou hodnotou, a ne jen přicmrndálky na vizí povel, kterým se z hodnoty, vytvořené českými mozky a rukama, přidělují jen drobečky. Teď musí hlavně proběhnout mimořádná schůze Sněmovny - ti, kdo jsou za "memorandem", tu musí kápnout božskou. Pokud se celá ta zvrhlá konstrukce dá ještě zastavit, je to na zákonodárcích. Pokud snad jen za cenu jakýchkoli "sankcí" - typu miliardových arbitráží v náš neprospěch - pak je to samozřejmě i o příslušných paragrafech.