PhDr. Josef Skála, CSc.

historik, publicista a editor revue Střípky ze světa
  • KSČM
  • mimo zastupitelskou funkci
ProfileTopCardGraphDescription

Průměrná známka je 4,24. Vyberte Vaši známku.

-3 -2 -1 0 1 2 3 4 5

( -3 je nejhorší známka / +5 je nejlepší známka )

Dotaz

06.10.2017 11:08:07 - vlastenec cs

lithium

Dobrý den ,
pane doktore jsem jako občan , který zde má historické rodové kořeny již více než 300 let a jehož předkové zde v horách po více jak 200 let dřeli v kopcích ,aby uživili rodinu a obdělali políčko , chovali domáci zvířectvo a hlavně vychovávali svoje děti upřímně neštˇastný z toho , že nám zase jako národu někdo za pomoci ČSSD ukradl to poslední co nám zbylo a to nerostné bohatství ( lítium na Cínovci ) , prosím udělejte něco ,abychom se pokusili zachránit co se ještě dá ........
jsem přesvědčen , že v případě výzvy našim občanům ,abychom se spojili bez ohledu na politickou příslušnost a jako v roce 89 jako občané vystoupili veřejně proti těm ,co nás znovu chtějí okrást ... bude Václavák opět plný ....!!!!!!

Děkuji

PS: v současné době nevidím v politice nikoho , kdo by se kromě Vás dokázal erudovaně a s argumenty postavit proti této lumpárně ..............

Zajímá Vás také odpověď na tento dotaz? Podpořte dotaz tlačítkem níže a my Vám odpověď zašleme na e-mail. Nicky uživatelů, které zajímá odpověď budou zobrazeny níže.

Prozatím dotaz nikdo nepodpořil. Buďte první! .)

Odpověď

07.10.2017 18:38:36 - PhDr. Josef Skála, CSc.

Díky moc za Vaši podporu! Jsem zmocněncem petiční kampaně, požadující přijetí zákona, který oprávní výlučně český průmysl ve veřejném vlastnictví jak k těžbě, tak k dalšímu zpracování českého lithia  Petici podepisují nejen řadoví občané, ale stále víc i politici napříč docela širokým spektrem  Nedávno například jeden senátor a zároveň starosta za STAN. Právě já jsem inicioval i probíhající snahu vynutit si mimořádnou schůzi Poslanecké sněmovny PČR ještě před volbami, která si povolá na koberec všechny ty, kdo jsou za "memorandem o porozumění" podepsaným Ministerstvem průmyslu a obchodu ČR a australskou společností European Metals Holdings Ltd. Přímo v rozhlasovém pořadu tento čtvrtek, kde jsem to pustil do světa, mne podpořil i pan poslanec Tomio Okamura. Je z toho řetězová reakce napříč většinu poslaneckých klubů, takže do pondělí počet podpisů, potřebných ke svolání schůze, bude k dispozici. A pak půjde o to, aby schůze sama neskončila ve víru emocí, ale dostala se až k samému jádru věci. První základ jsem tomu nabídl rozborem toho, v čem ono "memorandum" pošlapává legitimní zájmy naší země - a podle mne i její právní řád. Vyšel i v PL. Zítra to chci rozvinout v přímém rozhovoru s ministrem průmyslu a obchodu v televizi Prima (napřed na jejím facebooku ve 14,00 a pak prý v jakémsi sestřihu i na Tv stanici samotné). Tu kauzu nesmíme nechat zamést pod koberec. Pokud české lithium založí nové moderní odvětví ve vlastnictví nás všech, dá to práci za důstojných podmínek spoustě našich lidí, ČR to vrátí mezi suverénní hráče na světových trzích, který začne znovu inkasovat celu přidanou hodnotu, a ne její koloniální drobečky jako teď. Pokud to, k čemu míří ono "memorandum", necháme dojít do důsledků, bude to ztráta ještě větší než ze všech dosavadních "tunelů". A to už dopustit nesmíme.

P. S.: Za osobní sympatie vřelé díky! Jsou to milá slova, já zase ale už "velký kluk", takže hlava se mi z nich nezatočí, to mohu slíbit nejen Vám.