Ing. Antonín Seďa

  • SOCDEM
  • mimo zastupitelskou funkci
ProfileTopCardGraphDescription

Průměrná známka je 0,08. Vyberte Vaši známku.

-3 -2 -1 0 1 2 3 4 5

( -3 je nejhorší známka / +5 je nejlepší známka )

Dotaz

11.10.2017 9:34:35 - chubor

Pane Seďo,

uvědomujete si, vy politici, že panem Havlíčkem podepsané memorandum, dává do ruky firmě European Metals Holdings Limited, zbraň ve formě arbitrážního řízení, aniž by kopla do země?
Bude stačit, když stát nevyhoví požadavkům této firmy a je na světě arbitráž o zmařané investice. A může jít o těžko miliardy.
Kromě toho je v Krušnách horách rubidium, v předpokládané hodnotě 100 bilionů korun. Proč se nemluví i o něm. Opravdu ČSSD připravila tunel, jako bylo OKD, jen řádově větší?

Zajímá Vás také odpověď na tento dotaz? Podpořte dotaz tlačítkem níže a my Vám odpověď zašleme na e-mail. Nicky uživatelů, které zajímá odpověď budou zobrazeny níže.

Prozatím dotaz nikdo nepodpořil. Buďte první! .)

Odpověď

11.10.2017 21:08:47 - Ing. Antonín Seďa
 Víte, firma, která získá licenti na průzkum, tak vynakládá fiannční prostředky , které se jí možná vrátí v případě, že bude moci těžit. Vy by jste také neinvestoval své prníze do předem neziskového projektu. Já jsem si uvedené memorandum přečetl a nenaznal jsem, že by toto memorandum, které není smlouvou, mohlo způsobit negativa v případě arbitráže. To, co je důležité, je ošetřit smluvně a na to není memorandum, ale smlouva o těžbě, aby z toho profitoval stát a jeho občané. A k tomu mělo sloužit ono memorandum. Nevím, proč záměrně političtí konkurenti spojují kauzu lithium s OKD. Vždyť OKD jde za pravicí z roku 1994 až 1996. Jinak bych moc neházel těmi bilioóny, protože se podle prvotních analýz jedná v případě těžby lithia o cca 12 miliard korun a nikoli biliony.