Ing. Antonín Seďa

  • SOCDEM
  • mimo zastupitelskou funkci
ProfileTopCardGraphDescription

Průměrná známka je 0,08. Vyberte Vaši známku.

-3 -2 -1 0 1 2 3 4 5

( -3 je nejhorší známka / +5 je nejlepší známka )

Dotaz

12.10.2017 10:46:48 - Maestrov

Dvě aktuality

Mám dvě otázky spíše na vedení než vás, ale to se o názor lidí minimálně zde nezajímá. O Zaorálkovi jsem ale četl, že se vyhýbá i kontaktu s voliči...
1. Nejsem komunista, abych uznal anexi Krymu, ale pokud ji prezident uzná, jak asi teď ve světě vypadáme? Myslím, že ani všichni občané ČR nemají úplně jasno v tom, jaké jsou prezidentovi pravomoci (někdy to neví ani Zeman) a nelze tak podle mě čekat, že to občané a politici jiných států budou vědět. A k čemu je, že pode Ústavy je za zahraniční politiku zodpovědná vláda, když si prezident stejně dělá a říká, co chce?
2. Z mého pohledu šlo ze strany Jakubčíka o bonmot, které prezident používá hojně. Nebo to opravdu myslel vážně?
Děkuji. Mates

Zajímá Vás také odpověď na tento dotaz? Podpořte dotaz tlačítkem níže a my Vám odpověď zašleme na e-mail. Nicky uživatelů, které zajímá odpověď budou zobrazeny níže.

Prozatím dotaz nikdo nepodpořil. Buďte první! .)

Odpověď

14.10.2017 8:04:28 - Ing. Antonín Seďa
 Ad 1. Prezident řekl, že okupace Krymu je anexí. To jsem slyšel v přímém přenosu. Z toho bych ho nevinil. Poté řekl svůj osobní názor, který vzbudil oprávněné negativní reakce na Ukrajině i u nás. Prostě nelze okupaci splatit nějakým výkupným, to je i můj názor. A platí, že pan prezident často ohýbá naši zahraniční politiku. Já bych mu osobně doporučoval se zbavit těch vyžírků a agentů kolem něj.
Ad 2. Také si myslím, že u kolegy Igora Jakubčíka šlo o bonmot. Prostě já bych spíše polemizoval s těmi politiky, kteří zneužívají problémů , zejména těch bezpečnostních v EU. To by měi jít na psychologické vyšetření. Ne voliči.