Mgr. Daniel Herman

  • KDU-ČSL
ProfileTopCardGraphDescription

Průměrná známka je -0,11. Vyberte Vaši známku.

-3 -2 -1 0 1 2 3 4 5

( -3 je nejhorší známka / +5 je nejlepší známka )

Dotaz

16.10.2017 12:43:54 - Adri

Špatná kvalita filmové kultury

Dobrý den, chtěl bych se zeptat, jestli jako možný budoucí staronový ministr kultury budete něco dělat se situací v našich kinech, kde jsou až na výjimky pouze americké filmy. I za komunistů jsme měli občas třeba francouzské nebo italské filmy, teď pořád je americké. Už jsem na to celkem alergický a do kina jsem přestal chodit. Přál bych si větší rozmanitost, například slovenské filmy chybí. Čím to je? Vlastní kina americké filmy, proto tam pořád perou ty braky? Podobná situace je i v televizi, bohužel. Díky za vyjádření.

Zajímá Vás také odpověď na tento dotaz? Podpořte dotaz tlačítkem níže a my Vám odpověď zašleme na e-mail. Nicky uživatelů, které zajímá odpověď budou zobrazeny níže.

Prozatím dotaz nikdo nepodpořil. Buďte první! .)

Odpověď

16.10.2017 14:37:48 - Mgr. Daniel Herman

Vážený pisateli,

děkuji za tento podnětný návrh, jehož obsah jsem dokonce již dříve konzultoval s členy rady Státního fondu kinematografie. Rovněž na Radě ministrů jsme podíl domácí produkce diskutovali s kolegy z ostatních zemí. Osobně jsem zastáncem významného podílu evropské a české produkce. a budu v tomto duchu podle svých možností i nadále pracovat.