Doc. MUDr. Bohuslav Svoboda, CSc.

  • ODS
  • Hlavní město Praha
  • poslanec
ProfileTopCardGraphDescription

Průměrná známka je 0. Vyberte Vaši známku.

-3 -2 -1 0 1 2 3 4 5

( -3 je nejhorší známka / +5 je nejlepší známka )

Dotaz

18.01.2011 9:29:46 - Věrka

Most zbourán nebude

Dobrý den pane primátore, proč se zastupitelé neshodli na tom, že zbourají most z pražského okruhu, který tam je vlastně jen pro parádu, poněvadž vede odnikud nikam. Děkuji za odpověď. Věra

Zajímá Vás také odpověď na tento dotaz? Podpořte dotaz tlačítkem níže a my Vám odpověď zašleme na e-mail. Nicky uživatelů, které zajímá odpověď budou zobrazeny níže.

Prozatím dotaz nikdo nepodpořil. Buďte první! .)

Odpověď

19.01.2011 14:21:46 - Doc. MUDr. Bohuslav Svoboda, CSc.
Vážený pane,
zmiňovaný most nedaleko Komořan, který je součástí Pražského okruhu, zbourán nebude. Dle mých informací byl postaven, proto aby v budoucnu mohl být využit jako dálniční přivaděč. Domnívám se, že je rozumnější most v ceně 110 milionů korun nechat stát a posléze napojit na komunikaci. Než jej zbourat a pak znovu nákladně stavět. Nicméně na obranu města musím říci následující. Hlavní město Praha není majoritním investorem celé stavby. Větší část finančních nákladu platil stát, který rovněž připravoval celý projekt do nejmenších detailů a s Prahou konzultoval  jen některé otázky projektu. Praha nevybírala ani firmy, které celou zakázku provedou. Teď bude záležet na příslušné městské části, hlavním městě Praze a Ministerstvu dopravy, jak celou věc co nejrychleji vyřešíme. Obecně se přikláním k variantě, kterou nabízí zhotovitel celé stavby. To jest zastavené vozovky musí dokončit na svůj účet realizátor celé stavby a stát jim bude posléze peníze splácet.