Jana Vaňhová

  • SOCDEM
ProfileTopCardGraphDescription

Průměrná známka je 1,24. Vyberte Vaši známku.

-3 -2 -1 0 1 2 3 4 5

( -3 je nejhorší známka / +5 je nejlepší známka )

Dotaz

21.07.2012 12:33:07 - slukova bozena

Tři čtvrtě roku čeká Ústecký balíček na projednání v poslanecké sněmovně

Na Šluknovsku nedávno protestovali starostové proti nespokojenosti s vládou, jež neřeší problém tohoto regiony, i když to slibovala. Jak situaci vnímáte Vy? Souhlasíte se starosty? A co by měla vláda v této oblasti prioritně udělat, aby se neopakovala situace z loňska?

Zajímá Vás také odpověď na tento dotaz? Podpořte dotaz tlačítkem níže a my Vám odpověď zašleme na e-mail. Nicky uživatelů, které zajímá odpověď budou zobrazeny níže.

Prozatím dotaz nikdo nepodpořil. Buďte první! .)

Odpověď

24.07.2012 10:42:48 - Jana Vaňhová
Situace na Šluknovsku, ale zdaleka nejenom tam, je skutečně velmi napjatá a slibované řešení ze strany pravicové vlády nepřichází. Tři čtvrtě roku čeká Ústecký balíček na projednání v poslanecké sněmovně. Tři čtvrtě roku vyzývám premiéra, aby své sliby vyslovené před občany začal naplňovat. Požadavky Ústeckého kraje po české vládě se v podstatě překrývají s požadavky starostů.

Podle našeho názoru je nezbytné co nejdříve spustit centrální registr přestupků a zároveň překvalifikovat opakované páchání vybraných přestupků na trestný čin, jak navrhujeme v Ústeckém balíčku. Dalším klíčovým bodem je uzákonění sociálního bydlení a zamezení zneužívání podpory na bydlení. Rozhodující však bude, jak se podaří vytvářet nové pracovní příležitostí a uvést do praxe konkrétní kroky v rámci aktivní politiky zaměstnanosti. Zde je zřejmě největší dluh vlády, neboť pro Ústecký kraje letos vláda vyčlenila pouze třetinu prostředků, které byly k dispozici v minulém roce. V neposlední řadě se musí zastavit vládní škrty vztahujíc se k oblasti bezpečnosti, primárně pak ve vztahu k Policii ČR.