Ing. Michael Canov

  • SLK
  • Liberec
  • senátor
ProfileTopCardGraphDescription

Průměrná známka je 1,26. Vyberte Vaši známku.

-3 -2 -1 0 1 2 3 4 5

( -3 je nejhorší známka / +5 je nejlepší známka )

Dotaz

30.10.2017 15:47:35 - občanzDomažlic

práce senátora

Můžete mi prosím popsat náplň práce senátora? Pan Hlavatý, nyní už exsenátor tvrdí, že je časově nenáročná. A mě udivuje, že je tato funkce i přesto tak dobře placená. Jestli jak říká pan Hlavatý práce v senátu umožňuje senátorovi zastávat i další významné funkce, proč senátoři nepracují zadarmo? Evidentně se uživí i tak dobře. Prosím nemyslete si, že proti vám osobně něco mám, ale od včera nad vyjádřením vašeho kolegy přemýšlím a pochybuji, že od něj se odpovědi dočkám

Zajímá Vás také odpověď na tento dotaz? Podpořte dotaz tlačítkem níže a my Vám odpověď zašleme na e-mail. Nicky uživatelů, které zajímá odpověď budou zobrazeny níže.

Prozatím dotaz nikdo nepodpořil. Buďte první! .)

Odpověď

31.10.2017 20:07:56 - Ing. Michael Canov
Dobrý den,jednání pléna, práce ve výborech a komisích, účast na řadě akcích pro veřejnost, které senátoři připravují, práce ve svých volebních obvodech. Je pravdou, že senátoři mají podstatně méně dnů zasedání pléna než poslanci, na druhou stranu senátoři musí při svých přípravách zvládnout studiem, samostudiem a konzultacemi všechny zákony v mnohem nižším počtu (nemohou - anebo také mohou, pokud na to kašlají, si všechny návrhy zákonů nenastudovat a spoléhat se na to, že budou hlasovat dle pověřených kolegů v klubu).  
Pan kolega  měl účast na hlasováních viz http://www.senat.cz/informace/pro_media/statistiky/statistika_hlasovani.php?pid=283&obdobi=11  jen 70% Pro: 284, proti: 65, zdržel se: 44, nepřítomen: 173, tajné: 0. Celkem hlasování: 566 , takže v 30% chyběl. 
Nemyslím si, že by měli pracovat senátoři zdarma.  Dle mého (podjatého, neboť mezi ně patřím) názoru je jejich práce mimořádně zodpovědná, zákony jsou závazné pro všechny z nás.  Jako i v jiných povoláních ta samá práce se dá vykonávat pečlivě a svědomitě jakož  i naopak.