Mgr. Bc. Pavel Herman, MBA, MPA

"Žádná moc nesmí platit více než zákony." Cicero
  • BPP
  • mimo zastupitelskou funkci
ProfileTopCardGraphDescription

Průměrná známka je 3,95. Vyberte Vaši známku.

-3 -2 -1 0 1 2 3 4 5

( -3 je nejhorší známka / +5 je nejlepší známka )

Dotaz

07.11.2017 14:54:04 - Dan M.

Proč ČR neusiluje o omezení oblastí migrace/uprchlíků - Ženevské konvence. Česká ústava je v rozporu s cizí kulturou....

Dobrý den,
reaguji na Váš článek. Ptám se, proč do teď vláda neusiluje o úpravu Ženevských konvencí. Třeba se opět vrátit jen k Evropskému prostoru...

Dále nevidím, že by bylo v ústavě rozvoj cizí kultury, ale píše se tam jasně, že máme rozvíjet jen svojí - zděděnou kultury. Takže proč se u nás mluví o multikulty, která je v rozporu s naší Ústavou ???

Zajímá Vás také odpověď na tento dotaz? Podpořte dotaz tlačítkem níže a my Vám odpověď zašleme na e-mail. Nicky uživatelů, které zajímá odpověď budou zobrazeny níže.

Prozatím dotaz nikdo nepodpořil. Buďte první! .)

Odpověď

18.11.2017 16:23:30 - Mgr. Bc. Pavel Herman, MBA, MPA
Multikulty: Třeba nemám nic proti Okamurovi, ale kdyby chtěl opravdu zakázat Islám, tak by se musel změnit ústavní pořádek, např. Listinu základních práv a svobod, která je součástí ústavního pořádku (Článek 15 Svoboda myšlení, svědomí a náboženského vyznání je zaručena. Každý má právo změnit své náboženství nebo víru anebo být bez náboženského vyznání). 
Nejhorší ovšem je, že když nějaká nezisková organizace přiveze lodičku s tzv. uprchlíky, tak je musíme podle mezinárodních smluv přijmout. Jediná možnost je tu smlouvu zúžit pouze na Evropský kontinent. O tom, že je to možné jsem psal v článku. 
Politici: Možná z nás politici dělají srandu, když slibují zrušení Islámu, ale nesnaží se o mnohem účinnější krok. Pokud se Okamura nepokusí zrušit Islám, jak to slibuje, ale jenom právo Šária, tak je zcela jasné, že nám před volbama zase jenom něco nesplnitelného sliboval. A právě tohle bych rád nazval populismem. 
Mezinárodní smlouvy: Listina základních práv a svobod -  Článek 10a - Mezinárodní smlouvou mohou být některé pravomoci orgánů České republiky přeneseny na mezinárodní organizaci nebo instituci.