RNDr. Jan Zahradník

  • ODS
  • Jihočeský kraj
  • krajský zastupitel
ProfileTopCardGraphDescription

Průměrná známka je 2,15. Vyberte Vaši známku.

-3 -2 -1 0 1 2 3 4 5

( -3 je nejhorší známka / +5 je nejlepší známka )

Dotaz

08.11.2017 13:49:31 - čvančara

složení výborů

Jak rozumět argumentu, že by všechny poslanecké kluby měly mít zastoupení např. v mandátovém a imunitním výboru, protože jeho to, co se tam řeší je tajné a některé kluby by tak byly v nevýhodě. Pokud je něco tajné, tak o tom stejně nemohou nikoho, tedy ani své kolegy informovat. Nebo ano? A jestli ano, tak pak se můžou poslanci informovat navzájem.

Zajímá Vás také odpověď na tento dotaz? Podpořte dotaz tlačítkem níže a my Vám odpověď zašleme na e-mail. Nicky uživatelů, které zajímá odpověď budou zobrazeny níže.

Prozatím dotaz nikdo nepodpořil. Buďte první! .)

Odpověď

10.11.2017 8:30:35 - RNDr. Jan Zahradník
 Vážený pane čvančaro,

zazněl dokonce názor, že by všechny kluby měly mít v každém výboru aspoň jednoho poslance. Vzhledem k tomu, že výborů by mělo být 19 a že existuje klub, který má 6 členů, je to nemožné. Jednací řád totiž říká, že každý poslanec může být nejvýše ve dvou výborech. To by se pak musel změnit jednací řád Sněmovny, k čemuž ale není vůle. A k tomu mandátovému a imunitnímu výboru. Jeho jednání není tajné, je neveřejné. Podle mého názoru se jeho jednání mohou zúčastnit i poslanci, kteří nejsou jeho členy. Jen tam nemohou hlasovat.

S pozdravem

Jan Zahradník