Mgr. Daniel Herman

  • KDU-ČSL
ProfileTopCardGraphDescription

Průměrná známka je -0,11. Vyberte Vaši známku.

-3 -2 -1 0 1 2 3 4 5

( -3 je nejhorší známka / +5 je nejlepší známka )

Dotaz

19.11.2017 11:30:20 - Milan Chladílek

komunisté

Dobrý den, pane Hermane. Lidovci ve volbách nezazářili, ale komunisté to projeli na plné čáře. Docela mě překvapilo, že skončili dokonce od revoluce nejhůře v historii strany. Zaráží mě, že je po revoluci volilo tolik lidí. Jak to? A myslíte, že tohle je začátek konce komunistů u nás? A co přijde pak? Není náhodou Okamura s Babišem ještě horší? Komunisté měli aspoň program, který hájili. Jak ANO tak SPD se ale veze na vlně strachu, nespokojenosti a troufnu si tvrdit, že i zášti mezi lidmi, kterou prohlubují.

Zajímá Vás také odpověď na tento dotaz? Podpořte dotaz tlačítkem níže a my Vám odpověď zašleme na e-mail. Nicky uživatelů, které zajímá odpověď budou zobrazeny níže.

Prozatím dotaz nikdo nepodpořil. Buďte první! .)

Odpověď

19.11.2017 12:25:29 - Mgr. Daniel Herman
Vážený pane Chladílku,
pokud je mi známo, v těchto volbách dopadli komunisté vůbec nejhůře ve své historii. To ostatně vnímám jako jedno z nemnoha pozitiv posledních voleb. Myslím si a také v to doufám, že se konečně blíží jejich definitivní odchod z parlamentní politiky. Jejich bývalí voliči se přelili jinam. Myslím si, že Váš odhad je docela trefný. Co z toho vzejde, je otázka. S ideologií třídní nenávisti, násilí a revoluce je třeba i nadále svádět politický souboj, ostatně stejně, jako s populismem a šířením netolerance a nenávisti všeho druhu.