Ing. Antonín Seďa

  • SOCDEM
  • mimo zastupitelskou funkci
ProfileTopCardGraphDescription

Průměrná známka je 0,08. Vyberte Vaši známku.

-3 -2 -1 0 1 2 3 4 5

( -3 je nejhorší známka / +5 je nejlepší známka )

Dotaz

25.11.2017 14:09:13 - laco

Veterán třetího odboje

Vladimír Hučín, válečný veterán třetího odboje: „VŘSR jsem si připomínal tak, že jsem výbušninou či jinak zaútočil na nějaký objekt.“ Současní politici, mezi než patříte i Vy, označili člověka, který výbušninami vyhazoval do vzduchu v Přerově různé objekty, válečným veteránem třetího odboje. Já lidi tohoto ražení řadím spíše k teroristům, případně ke zločincům, kteří vyhazováním objektů do vzduchu výbušninami se dopustili přinejmenším trestného činu obecného ohrožení. Jak Vy osobně s odstupem času hodnotíte činy veterána třetího odboje, který "oslavoval" VŘSR vyhazováním objektů do vzduchu výbušninami?

Zajímá Vás také odpověď na tento dotaz? Podpořte dotaz tlačítkem níže a my Vám odpověď zašleme na e-mail. Nicky uživatelů, které zajímá odpověď budou zobrazeny níže.

Prozatím dotaz nikdo nepodpořil. Buďte první! .)

Odpověď

25.11.2017 19:43:50 - Ing. Antonín Seďa
 Předně přijatý zákon o třetím odboji definoval odbojhovou činnost pouze obecně. A k tomu, komu bude udělen statut válečného veterána třetího odboje, je ustanovena komise, která zkoumá každý případ zvlášť a individuálně. Po pravdě se přiznám, že ani nevím, že statut obdržel Vladimít Hučín. Z toho, jak jej znám si myslím, že je již nějak duševně postižen, a to svým antikomunismem. Ale opravdu nevím, co konkrétního pan Hučín prováděl před listopadem 1989. Pokud prováděl to, co popisujete, pak s takovou činností nemohu souhlasit.