Radek Rozvoral

Člen předsednictva hnutí SPD. Předseda RK SPD STČK.
  • SPD
  • Středočeský kraj
  • poslanec
ProfileTopCardGraphDescription

Průměrná známka je 3,19. Vyberte Vaši známku.

-3 -2 -1 0 1 2 3 4 5

( -3 je nejhorší známka / +5 je nejlepší známka )

Dotaz

01.12.2017 10:23:51 - Loky

NATO

Dobrý den. Rád bych si něco ujasnil. Vy sami referendum o EU iniciovat nebudete. Kdyby ale bylo, jak byste se v něm hlasovali? Pan Fiala v televizi řekl, že bez NATO bychom byli ztraceni, a že bysme se neubránili. Do NATO také přispíváme méně, než bychom měli. Vy navíc nechcete, aby se naši vojáci účastnili zahraničních misí. Proč by nás pak ale mělo brát NATO jako spojence, kdychom nedodržovali to, k čemu jsme se zavázali? Chápu vás správně, že vy očekáváte, že nás NATO ochrání, ale my proto nemusíme udělat téměř nic? Není to hodně naivní přístup, který se může vymstít?

Zajímá Vás také odpověď na tento dotaz? Podpořte dotaz tlačítkem níže a my Vám odpověď zašleme na e-mail. Nicky uživatelů, které zajímá odpověď budou zobrazeny níže.

Prozatím dotaz nikdo nepodpořil. Buďte první! .)

Odpověď

03.12.2017 16:56:16 - Radek Rozvoral

Dobrý den, hnutí SPD podporuje vyhlášení referenda o vystoupení České republiky z EU již několik měsíců a byli jsme první, kteří tuto otázku otevřeli na půdě Poslanecké sněmovny. Zároveň ale také jasně říkáme, že je velice důležitá spolupráce mezi suverénními evropskými zeměmi bez diktátu EU při čtyřech základních svobodách – pohybu osob, zboží, služeb a kapitálu. V otázce ohledně NATO kritizujeme jeho agresivní zahraniční politiku, která se musí vrátit ke svému bývalému účelu zabezpečení kolektivní obrany v případě napadení členského státu. Referendum o vystoupení z NATO nepodporujeme a to i přes to, že by na to měli mít občané právo. Zatím neexistuje jiná alternativa obrany naší země, jelikož by naše armáda v současné době nebyla schopna samostatně Českou republiku ubránit. Proto navrhujeme 8 týdenní základní vojenský výcvik pro odvedence založený na dobrovolnosti a navýšení počtu Aktivních záloh. Hezký zbytek dne.