JUDr. Ondřej Veselý

  • SOCDEM
  • Písek
  • místostarosta
ProfileTopCardGraphDescription

Průměrná známka je -0,33. Vyberte Vaši známku.

-3 -2 -1 0 1 2 3 4 5

( -3 je nejhorší známka / +5 je nejlepší známka )

Dotaz

07.12.2017 14:04:17 - Doolfy

žaloba Evropské komise

Jaké důsledky pro nás může mít soud s Evropskou unií kvůli kvótám? Myslím kromě toho, že EU pak bude asi dost lidí nenávidět. Nebo to je ten cíl? Vyvolat u nás touhu vystoupit? Předpokládám, že vyloučit nás nemohou, i když by asi rádi. Jak vidíte naše šance soud vyhrát? A kdo nás v něm vlastně bude zastupovat?

Zajímá Vás také odpověď na tento dotaz? Podpořte dotaz tlačítkem níže a my Vám odpověď zašleme na e-mail. Nicky uživatelů, které zajímá odpověď budou zobrazeny níže.

Prozatím dotaz nikdo nepodpořil. Buďte první! .)

Odpověď

07.12.2017 23:46:45 - JUDr. Ondřej Veselý
Dobrý den, před Evropským soudním dvorem nás bude zastupovat vládní zmocněnec. Výsledkem může být uložení povinností a v případě jejich nesplnění ukládání pokut. Ty nám může ještě před vlastním rozhodnutím může ukládat Evropská komise, ale musí je také potvrdit ESD. Výsledek si pochopitelně odhadovat nedovolím, ale zcela určitě je zde prostor pro jednání o stažení žaloby. Pouze konstatuji, aniž bych tak jakkoliv vyjadřoval svůj názor, že ČR přijala na základě kvót 12 uprchlíků. Povinnost byla přijmout minimálně 1% kvóty, což v případě ČR činilo 27 uprchlíků. Pokud bychom tento počet přijali, žádné řízení by s námi nemohlo být zahájeno. Touto cestou šlo Slovensko a žádné řízení s ním proto zahájeno nebylo a nebude.