Ing. Antonín Seďa

  • SOCDEM
  • mimo zastupitelskou funkci
ProfileTopCardGraphDescription

Průměrná známka je 0,08. Vyberte Vaši známku.

-3 -2 -1 0 1 2 3 4 5

( -3 je nejhorší známka / +5 je nejlepší známka )

Dotaz

08.12.2017 16:10:41 - laco

Lety u Písku

V médiích se objevila neověřená informace ve vztahu k odkupu vepřína v Letech u Písku. Vláda ČR schválila odkup předmětných nemovitostí za částku 450 000 000,- Kč. Dle znaleckého posudku je snad cena těchto nemovitostí 225 000 000,- Kč. Máte Vy, coby exposlanec, relevantní informace především o ceně nemovitostí stanovených soudním znalcem, které by potvrzovaly či vyvracely informace uveřejňované v některých médiích, případně zda na základě svých kontaktů jste schopen tyto informace sehnat a publikovat?

Zajímá Vás také odpověď na tento dotaz? Podpořte dotaz tlačítkem níže a my Vám odpověď zašleme na e-mail. Nicky uživatelů, které zajímá odpověď budou zobrazeny níže.

Prozatím dotaz nikdo nepodpořil. Buďte první! .)

Odpověď

09.12.2017 10:54:04 - Ing. Antonín Seďa
 Předně sám víte, že celý odkup vepřína nebyl transparentní. Do poslední chvíle se tajila cena a podle mého názoru měla cena odpovídat ceně znaleckého posudku. Nicméně jsem nebyl u těch vyjednávání a tak nemohu posoudit roli ministra kultury D.Hermana a protistrany. Protože do znaleckého posudku, který jsem neviděl, se musí zahrnout i budoucí zisk firmy. Takže jedna věc je znalecký odhad nemovistostí a druhou věcí je odhad ziskovosti firmy. Na straně druhé bych raději viděl zrekonstruovanou věznici v Uherském Hradišti, jejíž problém je časově ještě delší. Protože tato rekonstrukce má smysl. Nemyslím si totiž obecně, že lze zpětně zajistit spravedlnost pro všechny a ve všech případech. A to je případ vepřína v Letech a památníků. Spíše bych podpořil důstojný památník a péči o něj. JInak těžko jako bývalý poslanec mohu zjistit nějaké podrobnosti. Musel bych se obrátit na své kolegy apod. Teď se budu věnovat své profesionální práci a komunální politice. Odpovědnost za práci v poslanecké sněmovně přenechám jiným.