Tomáš Zdechovský

Poslanec EP a člen předsednictva KDU-ČSL
  • KDU-ČSL
  • europoslanec
ProfileTopCardGraphDescription

Průměrná známka je 0,93. Vyberte Vaši známku.

-3 -2 -1 0 1 2 3 4 5

( -3 je nejhorší známka / +5 je nejlepší známka )

Dotaz

16.12.2017 13:41:47 - zebra

Jak přesně byla poškozena vaše pověst, když jste již dříve kvoty podpořil?

Nějak nerozumím tomu, jak mohla být poškozena vaše pověst, když jste sám v dubnu 2015 - což říká i článek na vašem FB - podpořil rezoluci o přijetí kvot. Ta sice byla nezávazná, ale dala EK signál, že kvoty projdou v europarlamentu, takže je připravila a schválila. I když jste pak hlasoval proti, aby jste mohl tvrdit občanům, že jste vlastně proti, ale ostatní vás bohužel přehlasovali. Nyní na nás EK podává žalobu, u které hrozí, že na nás budou uvaleny sankce.

To všechno by se nestalo, kdyby europarlament vč. vás zamítl rezoluci o přijetí kvot - EK by viděla, že to nemá šanci projít, takže by ani žádné kvoty nepřipravila.

Nyní jste podpořil podobnou rezoluci, která vyzývá členské státy EU, aby přesídlili uprchlíky ze Sýrie. Ta rezoluce byla schválena, takže se může rozběhnout další kolečko - EK navrhne skutečné kvoty, ty budou schváleny a když to odmítneme, tak na nás budou uvaleny sankce. Takže v čem přesně že byla poškozena vaše pověst?

Zajímá Vás také odpověď na tento dotaz? Podpořte dotaz tlačítkem níže a my Vám odpověď zašleme na e-mail. Nicky uživatelů, které zajímá odpověď budou zobrazeny níže.

Prozatím dotaz nikdo nepodpořil. Buďte první! .)

Odpověď

18.12.2017 20:53:21 - Tomáš Zdechovský
 Dobrý den, celou věc s rezolucí, jsem mnohokrát vysvětloval už dříve. Jednoduše řečeno, hlasoval jsem proti části, kde jsou zmíněné kvóty, ale bohužel můj hlas ani hlasy dalších českých poslanců nestačily k odstranění zmínky o kvótách v rezoluci. A jak to bylo s rezolucí o Sýrii, jsem už také vysvětloval mnohokrát, týkala se především pomoci potřebným, nikoli samotných kvót.S pozdravemTomáš Zdechovský