Jana Vaňhová

  • SOCDEM
ProfileTopCardGraphDescription

Průměrná známka je 1,24. Vyberte Vaši známku.

-3 -2 -1 0 1 2 3 4 5

( -3 je nejhorší známka / +5 je nejlepší známka )

Dotaz

02.08.2012 19:19:21 - Člověk

odpověď na dotaz

Dobrý den paní hejtmanko, musím se přiznat, že jste mne skutečně vaší odpovědí: " .... (pracující lidé) jsou stále citlivější na jakékoli projevy úlev a pomoci těm, kteří se dlouhodobě vyhýbají práci, peníze si opatřují trestnou činností a ještě narušují veřejný pořádek a občanské soužití."
skutečně překvapila, tím spíše, že jste představitelkou levice. Můj dotaz zní: Mají tito programoví příživníci, defraudanti a recidivisté nárok na vůbec jakoukoli podporu?

Zajímá Vás také odpověď na tento dotaz? Podpořte dotaz tlačítkem níže a my Vám odpověď zašleme na e-mail. Nicky uživatelů, které zajímá odpověď budou zobrazeny níže.

Prozatím dotaz nikdo nepodpořil. Buďte první! .)

Odpověď

18.08.2012 6:37:14 - Jana Vaňhová
Podporu ze státního rozpočtu, tedy z peněz nás všech, by měli dostat pouze ti, kteří ji skutečně potřebují a zároveň si ji zaslouží. Jsem přesvědčená, že většina dávek je skutečně proplácena pouze potřebným, ale přesto se stále nedaří zcela vymýtit zneužívání.

Moje předchozí odpověď byla postavena do kontextu problematiky sociálně vyloučených lokalit, kde přetrvává mezi různými skupinami obyvatel značné napětí. To umocňují obavy, že stát bude ještě více pomáhat a ulevovat jedné skupině obyvatel, zatímco té druhé bude dále zvyšovat daně a náklady na základní životní potřeby.