Ing. Miloš Zeman

První přímo zvolený prezident ČR
  • BPP
ProfileTopCardGraphDescription

Průměrná známka je 3,6. Vyberte Vaši známku.

-3 -2 -1 0 1 2 3 4 5

( -3 je nejhorší známka / +5 je nejlepší známka )

Dotaz

11.01.2018 17:45:25 - rene

Měníte názor podle toho, jak se vám to hodí?

Už v říjnu 1994 tehdejší předseda opoziční ČSSD horoval za přísný zákon o konfliktu zájmů, který by se týkal i rodinných příslušníků politiků. „Je příliš pohodlné, aby ti, kdo by sami chtěli uniknout obvinění, svalovali vinu na své manželky, bratry a další rodinné příslušníky,“ tvrdil tehdy Zeman v České televizi.

„U politika platí nikoliv presumpce neviny, ale bohužel u něho platí presumpce viny, takže je-li politik v jakémkoli podezření, byť by bylo sebepitomější, tak si myslím, že je jeho povinností rezignovat, pokud toto podezření někdo bere vážně,“ prohlásil Zeman v dubnu 1998 v debatním pořadu Pressklubu rádia Frekvence 1.

Proč nyní u Babiše prosazujete presumpci neviny, navíc když dostal do problémů svou rodinu, což jste také kdysi odsuzoval? Proč jste náhle názor změnil?

Zajímá Vás také odpověď na tento dotaz? Podpořte dotaz tlačítkem níže a my Vám odpověď zašleme na e-mail. Nicky uživatelů, které zajímá odpověď budou zobrazeny níže.

Prozatím dotaz nikdo nepodpořil. Buďte první! .)

Odpověď

18.01.2018 12:44:35 - Ing. Miloš Zeman
Dobrý den,

názor jsem změnil po případu Věry Jourové, která byla neoprávněně obviněna a stejně tak neoprávněně skončila ve vazbě. Byla to pro ni hrozná zkušenost. Proto jsem se stal příznivcem presumpce neviny i v politice.