Mgr. Jana Černochová

  • ODS
  • ministryně obrany
ProfileTopCardGraphDescription

Průměrná známka je -0,54. Vyberte Vaši známku.

-3 -2 -1 0 1 2 3 4 5

( -3 je nejhorší známka / +5 je nejlepší známka )

Dotaz

21.01.2018 16:49:13 - homola

Paní poslankyně

narážíte na Babišovo jednání o vládě a že by si měl uvědomit, že nedostal 100 %. Zamyslete se nad chováním ODS. Dostali jste mandát druhé nejsilnější strany a to je značná odpovědnost, odpovědnost k voličům. Vaší povinností bylo dělat vše proto, aby jste se stali členy vlády, kde pak můžete úspěšně tlumit ANO a prosazovat svůj program. To by byl očekávaný krok korektní strany. Vy jste se ale, za pomoci demagogických výkřiků vašeho předsedy odhodlali jít do opozice. Ono se tam pak jenom žvaní a myslíte si, že to v očích lidí působí jako boj za vaše požadavky. Nepůsobí, lidé nejsou blbci, jak si myslíte a oni již také pochopili, že jste jako strana, již za těch cca 25 let dokázali, že vládnout neumíte. A co jste úplně nezvládli, bylo žebrání, kňourání a doprošování Fialy a Stanjury o místopředsedu PS, i přes jasnou zprávu od ostatních poslanců, že tam Fialu nechtějí. To byla groteska, která sice pobavila, ale zůstala nepochopená. To si opravdu myslíte, že se chováte politicky správně?

Zajímá Vás také odpověď na tento dotaz? Podpořte dotaz tlačítkem níže a my Vám odpověď zašleme na e-mail. Nicky uživatelů, které zajímá odpověď budou zobrazeny níže.

Prozatím dotaz nikdo nepodpořil. Buďte první! .)

Odpověď

30.01.2018 11:10:24 - Mgr. Jana Černochová
Dobrý den, nedostali jsme od voličů mandát k tomu, abychom šli do vlády s hnutím ANO a se stranami, které nechtějí pomoci prosazovat náš program. Dali jsme před volbami jasný slib, že s Babišem do vlády nepůjdeme. Proto nás celá řada voličů volila. A proto nemůžeme z tohoto závazky nyní slevit, neboť bychom tyto voliče zklamali. Není tedy pravdou, že neděláme to, co jsme před volbami říkali. A také není pravdou, že neplníme náš program. Od začátku volebního období jsme předložili již deset zákonů, které z našeho programu vycházejí (zrušení daně z nabytí nemovitostí, zrušení EET, uzákonění 2 % HDP na obranu atd.). Skutečnost, že hnutí ANO již část z těchto návrhů zamítlo, jen dokazuje to, že jednání s námi o vládě nemyslí vážně a že by nám prostor pro prosazování našich priorit stejně nedalo.

Jana Černochová