Ing. et Ing. Jan Skopeček, Ph.D.

  • ODS
  • Středočeský kraj
  • místopředseda PS PČR
ProfileTopCardGraphDescription

Průměrná známka je -1,17. Vyberte Vaši známku.

-3 -2 -1 0 1 2 3 4 5

( -3 je nejhorší známka / +5 je nejlepší známka )

Dotaz

12.02.2018 10:41:15 - Karsík

vystoupení z EU

Dobrý den, je to opravdu tak, že se SPD nemáte nic společního? Co úsilí o vystoupení z EU? Jste vy sám pro? A souhlasíte s Klasem ml., který tvrdí, že bysme tak zchudli o 1/3? Není tato bilance vycucané z prstu? A jak se stavíte k tomu, aby o vystoupení rozhodli občané v referendum?

Zajímá Vás také odpověď na tento dotaz? Podpořte dotaz tlačítkem níže a my Vám odpověď zašleme na e-mail. Nicky uživatelů, které zajímá odpověď budou zobrazeny níže.

Gelamon

Odpověď

12.03.2018 15:08:50 - Ing. et Ing. Jan Skopeček, Ph.D.
 Vážený pane Karsíku, 
myslím, že téma vystoupení z EU je umělým tématem, pro které neexistuje většinová poptávka veřejnosti, ani neexistuje politická většina v Parlamentu, která by měla šanci tuto věc prosadit. 
Nicméně na dnešní EU mě velmi trápí její přeregulovanost, přílišná centralizace, demokratický deficit a tak dále. Nevolám po vystoupení z EU, ale po její hluboké reformaci, respektive transformaci. Není možné dále tlačit na další integraci a unifikaci. 
Jsem odpůrcem obecného referenda. Referendum připouštím jen ve výjimečných případech a tématech přesahujících několik volebních období, jako tomu bylo při vstupu České republiky do EU. Nyní bych uvítal referendum o výjimce z povinnosti přijmout euro. To jsou dva případy unikátních témat, jinak věřím a důvěřuji zastupitelské, nikoli přímé demokracii. Názor na téma referenda o vystoupení z EU vyplývá z úvodu odpovědi. 
Co se týče SPD, považuji ji za nebezpečnou politickou sílu zejména s ohledem na snahu o demontáž zastupitelského politického systému.