Ing. Stanislav Blaha

Tento profil není poslancem aktivně využíván
  • ODS
  • Zlínský kraj
  • poslanec
ProfileTopCardGraphDescription

Průměrná známka je 0,09. Vyberte Vaši známku.

-3 -2 -1 0 1 2 3 4 5

( -3 je nejhorší známka / +5 je nejlepší známka )

Dotaz

16.03.2018 9:39:37 - Rigiz

svobodu slova a média

Zjistil jsem, že je u nás podvýbor pro svobodu slova a média, kde je předseda člen KSČM. Nemyslíte, že komunisté mají až příliš výborů, kde se rozhoduje o svobodě? A proč zde není žádný zástupce TOP 09 ani ODS? Vám to nevadí? Jak se díváte na svobodu médií u nás? Co říkáte na fenomén dezinformačních zpráv? Mě třeba překvapilo, že dezinformace (aspoň podle MV) šíří weby, u kterých bych to nečekal (třeba Česká justice, ČT, LN, novinky, idnes…). Nečekal bych to hlavně u ČT a přesto se tak děje. ČT se naproti tomu naváží do PL a do Soukupa, i když má sama máslo na hlavě. Jak tomu uděláte přítrž? Jak bojovat s dezinformacemi?

Zajímá Vás také odpověď na tento dotaz? Podpořte dotaz tlačítkem níže a my Vám odpověď zašleme na e-mail. Nicky uživatelů, které zajímá odpověď budou zobrazeny níže.

Prozatím dotaz nikdo nepodpořil. Buďte první! .)

Odpověď

05.06.2018 15:34:58 - Ing. Stanislav Blaha
To je spousta otázek. Takže já to vezmu popořadě: 
  • Vadí mi, že komunisté u nás mají takový vliv. Proč není větší zastoupení poslanců z ODS a TOP09, co se zeptejte spíše Andreje Babiše. Pravicoví poslanci se o ty posty samozřejmě ucházeli, ale nebyli do nich zvoleni. Výsledek voleb je prostě takový. 
  • Mediální prostředí v České republice je v zásadě svobodné, protože nikdo nikomu nebrání zveřejňovat cokoli. Mediální trh je však v rukou oligarchů, kteří si zveřejňování čehokoli ani zdaleka nepřejí. Čili říkat a psát lze svobodně, ale není jednoduché to dostat mezi masové publikum.
  • Dezinformace jsou výsledkem obrovské záplavy informací. Někdy nelze tu pravdivou informaci rozeznat. Když do tří pravdivých tvrzení někdo vsune jedno nepravdivé či zavádějící, je veliký problém to nějak smysluplně komentovat.
  • Dezinformacím bohužel přítrž neudělám nijak. Musím se spolehnout na to, že se publikum bude ve vlastním zájmu zajímat o podrobnosti. A to je jediný způsob, jak lze s dezinformacemi bojovat.