Jana Levová

  • BPP
  • mimo zastupitelskou funkci
ProfileTopCardGraphDescription

Průměrná známka je 3,08. Vyberte Vaši známku.

-3 -2 -1 0 1 2 3 4 5

( -3 je nejhorší známka / +5 je nejlepší známka )

Dotaz

20.03.2018 15:15:12 - flip

odkyrtí majetku

Když se někdo, kdo má průměrný plat a poté, co vstoupí do politiky má najednou drahý dům, auto, vybavení, dovolené je to přinejmenším podezřelé a nevrhá to dobrý stín ani na ty poctivé. Jsem tak přesvědčen, že máme právo vědět, jaký mají politici majetek a jak se rozrůstá v době jejich kariéry. Nehledě na to, že mě to zajímá i proto, abych znal pohnutky politiků. Věřím, že někteří svou práci dělají srdcem, ale nevěřím, že mezi vámi nejsou i ti, co jdou do politiky s cílem se obohatit. Co vy na to? A ten váš názor, to je názor celé SPD?

Zajímá Vás také odpověď na tento dotaz? Podpořte dotaz tlačítkem níže a my Vám odpověď zašleme na e-mail. Nicky uživatelů, které zajímá odpověď budou zobrazeny níže.

Prozatím dotaz nikdo nepodpořil. Buďte první! .)

Odpověď

21.03.2018 14:00:19 - Jana Levová
 

    Dobrý den,

    Autor článku vytrhl má slova z kontextu. Jak bývá zvykem v případě SPD. Na semináři jsem mluvila o zneveřejnění, ne o utajení. To je podstatný rozdíl. Jak dokáží novináři tu češtinu překroutit. Dále jsem uvedla následující důvody. Co se týče mého výdělku, tak ten by samozřejmě měl být veřejný a občané mají plné právo ho znát. ...Kontrolní orgány státu musí mít přístup k informacím, s čím jsem do politiky vstupovala a s čím budu z politiky odcházet. Problém je ale v tom, že majetkové přiznání obsahuje kolonky, ve kterých politik uvádí, jaké má doma starožitnosti a v jaké hodnotě atd. Považuji to za velmi nebezpečné, protože to může přilákat do domu zloděje. Proto bych chtěla, aby takový registr majetku byl dostupný pro kontrolní orgány státu, jejichž je povinnost toto kontrolovat nebo pro občany, kteří se ztotožní. Takže kdyby můj dům navšívil zloděj, zúžil by se okruh podezřelých. Ono takový zloděj v domě může i fyzicky ublížit, když je např. vyrušen. Musí se opravdu napřed něco někomu stát? Musíme opravdu čekat, až nějaký zloděj někoho zraní?

    Byla bych ráda, kdybychom takovému činu předešli.