JUDr. Alena Schillerová, Ph.D.

  • ANO 2011
  • Jihomoravský kraj
  • poslankyně
ProfileTopCardGraphDescription

Průměrná známka je 3,14. Vyberte Vaši známku.

-3 -2 -1 0 1 2 3 4 5

( -3 je nejhorší známka / +5 je nejlepší známka )

Dotaz

07.06.2018 15:29:13 - Karsík

oceňění za placení daní

Dobrý den. Já to nechápu. Proč by měl někod být oceněn za to, že platí vysoké daně? Viz článek https://www.kurzy.cz/zpravy/457330-resort-financi-ocenil-dvacet-nejvyznamnejsich-platcu-dane-z-prijmu-pravnickych-osob/. Platí je přeci na základě toho, kolik si vydělá, takže když platí vysoké daně, vydělává asi dost. Ocenění si podle mě zaslouží ti, co třeba nad rámec daní podporují různé dopročiné spolky, charity nebo třeba nějak talentované jedince. Ty taky jako ministerstvo nějak oceňuejte? Slyšela jste třeba o té mladé slečně, co založila orchestr, ale peníze, které z koncertu utrží dá na charitu? Oceňuejte jako ministerstvo třeba takové lidi?

Zajímá Vás také odpověď na tento dotaz? Podpořte dotaz tlačítkem níže a my Vám odpověď zašleme na e-mail. Nicky uživatelů, které zajímá odpověď budou zobrazeny níže.

Prozatím dotaz nikdo nepodpořil. Buďte první! .)

Odpověď

02.07.2018 8:28:41 - JUDr. Alena Schillerová, Ph.D.

Dobrý den,

s kolegy z Finanční správy každoročně oceňujeme dvacítku firem, které jsou největšími plátci daně z příjmů právnických osob, abychom jim dali jasně najevo, že si stát jejich vynikajících výsledků váží. Toto ocenění je zároveň symbolem zdravého prostředí, kde je řádné placení daní považováno za naprostou samozřejmost. Mimořádně si ceníme všech, kteří si své daňové povinnosti plní, protože právě díky nim je ve státní kase dostatek peněz nejen na důchody, opravy silnic nebo na školy a školky, ale třeba také na modernizaci nemocnic, dětské domovy nebo zařízení pečující o starší občany a lidi se zdravotním postižením.

Přeji pěkný den.
Alena Schillerová