Mgr. Daniel Herman

  • KDU-ČSL
ProfileTopCardGraphDescription

Průměrná známka je -0,11. Vyberte Vaši známku.

-3 -2 -1 0 1 2 3 4 5

( -3 je nejhorší známka / +5 je nejlepší známka )

Dotaz

25.06.2018 16:14:14 - Standa Kadeřábek

Válečné reparace

Dobrý den pane Hermane,
vím, že můj dotaz by bylo lepší adresovat možná někomu jinému, ale jelikož se angažujete v česko-německých vztazích a zde na serveru poctivě odpovídáte na dotazy čtenářů, dovolím si o názor požádat Vás.
Nevíte kolik v dnešních cenách jsou nesplacené válečné reparace Německa vůči nám? Našel jsem na netu několik čísel, ale ty se od sebe dost liší. A je pravdivý údaj z wikipedie, že do dnešních dnů nám Německo splatilo 0,09% dohodnuté částky? A dále z jednoho zdroje jsem se dočetl, že reparace určené pro Československo, se dělí mezi ČR a SR cca v poměru 3:2, nevíte proč? (jestli je to tedy vůbec pravda). Vždyť SR je téměř 2x menší a ještě k tomu byla část války fašistickým státem, proč tedy vychází poměr příznivěji pro SR?
Díky za odpověď
Stanislav kadeřábek

Zajímá Vás také odpověď na tento dotaz? Podpořte dotaz tlačítkem níže a my Vám odpověď zašleme na e-mail. Nicky uživatelů, které zajímá odpověď budou zobrazeny níže.

Prozatím dotaz nikdo nepodpořil. Buďte první! .)

Odpověď

26.06.2018 0:57:44 - Mgr. Daniel Herman
Vážený pane Kadeřábku,pokud je mi známo tato věc byla uzavřena a od podepsání Česko-německé deklarace v r. 1997 (podepsali V. Klaus a H. Kohl) již je pokládána za vyřešenou. Podrobnější informace lze získat na MZV.