František Kopřiva

Profil není spravován mnou. Dotazy můžete psát mailem.
  • Piráti
ProfileTopCardGraphDescription

Průměrná známka je -0,59. Vyberte Vaši známku.

-3 -2 -1 0 1 2 3 4 5

( -3 je nejhorší známka / +5 je nejlepší známka )

Dotaz

15.08.2018 7:31:44 - Kara

Registrované partnerství,adopce-salámová metoda

Pane Kopřivo,že Vám nyní gay komunita tvrdí, že nikdy neříkali, že adopce nechtějí, tak to není pravda.Jsou jako Jeskyňky,zapírali.Pamatuji si, jak námitky,že jim jde i o to, aby v budoucnu byly povoleny i adopce,byly odmítány slovy že ne, kdepak,o to vůbec nejde. Člověk si neschovává výstřižky z novin z té doby ani nemám čas hledat tehdejší rozhovory na internetu (pokud už dávno nejsou odstraněny).Tak snad jen přiznání z roku 2016 pana Hromady: "Vzpomínám, že tenkrát před deseti lety, než byl schválen zákon o registrovaném partnerství a kdy jsme se velmi těžce rozhodovali, jestli vtělíme adopce do návrhu zákona, nebo ne, nám právníci řekli, dejte tam paragraf, že nebudou dvojice stejného pohlaví žijící v registrovaném partnerství mít možnost osvojit dítě.Pak má zákon šanci, že projde, a Ústavní soud to pak jako diskriminační změní.Myslím, že nám tehdy právníci poradili dobře.Řekli, dejte verzi bez adopcí, hlavně ať projde zákon, a pak, až přijde další generace, se uvidí". Co Vy na to?

Zajímá Vás také odpověď na tento dotaz? Podpořte dotaz tlačítkem níže a my Vám odpověď zašleme na e-mail. Nicky uživatelů, které zajímá odpověď budou zobrazeny níže.

Prozatím dotaz nikdo nepodpořil. Buďte první! .)

Odpověď

30.08.2018 15:35:47 - František Kopřiva
No skutečně málokdo tehdy tvrdil, že homosexuální páry nebudou nikdy chtít adopci. Akorát všichni věděli, že kdyby se pokusili ji tam dát již tehdy, nemůže zákon o registrovaném partnerství projít. Ano, je to salámová metoda, ale nezdá se, že kdyby se šlo jinak, tedy rovnou místo reg. partnerství manželství, že by to mělo nějakou šanci projít.

A citace pana Hromady říká přesně to. Tehdy to nemohlo projít s adopcí, ale teď je již společnost jinde a vnímá homosexuály jinak, tedy šance je. Teď přisla zmiňovaná další generace, a ta už chce rovná práva.