Ing. Martin Kolovratník

  • ANO 2011
  • Pardubický kraj
  • poslanec
ProfileTopCardGraphDescription

Průměrná známka je 0,9. Vyberte Vaši známku.

-3 -2 -1 0 1 2 3 4 5

( -3 je nejhorší známka / +5 je nejlepší známka )

Dotaz

30.10.2018 10:18:31 - Damph

Proč chce ANO Istanbulskou úmluvu?

Ten dokument nevypadá že chce pouze potírat násilí. Protože proč se v něm opakovaně mluví o genderu? Nebo o tom že je třeba vymýtit tradice? Nebo že rozdělování lidí na muže a ženy je přežitý stereotyp? I bulharský ústavní soud shledal úmluvu jako špatnou v tom že maže rozdíly mezi muži a ženami. Proč by tento článek neměl být pravdivý: http://blog.aktualne.cz/blogy/vaclav-krasa.php Tak proč si dořešení této věci neupravíme sami vnitrostátními právními předpisy než takovouto nebezpečnou úmluvou?
František Černoch

Zajímá Vás také odpověď na tento dotaz? Podpořte dotaz tlačítkem níže a my Vám odpověď zašleme na e-mail. Nicky uživatelů, které zajímá odpověď budou zobrazeny níže.

Prozatím dotaz nikdo nepodpořil. Buďte první! .)

Odpověď

07.11.2018 21:09:14 - Ing. Martin Kolovratník

Dobrý den, pane Černochu,


budu upřímný – a možná vás svou odpovědí překvapím. S vaším pohledem na rizika této úmluvy se ztotožňuji. Když jsem se o ní dozvěděl poprvé, tak jsem si říkal, že je to rozumná věc, která je myšlena dobře. Po důkladném přečtení jsem však byl nucen svůj pohled změnit. Nemohu souhlasit s návrhy, že budeme aktivně měnit genderové stereotypy. Znamená to, že v pohádkách už nebude Jeníček a Mařenka, ale jen nějaké dvě bezpohlavní děti? Znamená to snad, že ve škole nebudeme učit o tradičním modelu rodiny tatínek – maminka – děti? Rozdíly mezi muži a ženami jsou přeci historicky i biologicky dané a já považuji za riziko, pokud bychom je chtěli odstraňovat. Jednoznačně souhlasím s tím, že musíme bojovat proti domácímu násilí a proti násilí na ženách. Jsem však hluboce přesvědčen, že situace u nás je jiná, než například v Turecku a že potírání přirozených (a podle mě krásných) rozdílů mezi mužským a ženským elementem je špatnou volbou.