Radek Koten

  • SPD
  • Vysočina
  • poslanec
ProfileTopCardGraphDescription

Průměrná známka je 3,08. Vyberte Vaši známku.

-3 -2 -1 0 1 2 3 4 5

( -3 je nejhorší známka / +5 je nejlepší známka )

Dotaz

25.11.2018 16:22:55 - Kadel

Bylo to nutné?

Pane Kotene, bylo nutné postavit se při hlasování o nedůvěře do jednoho šiku s Demoblokem? Nestačilo odejít z PS nebo se zdržet (pokud to bylo možné). Určitý distanc by byl vyjádřen a výsledek zůstal stejný. Z nerozhodných lidí, spíše fandících ODS, TOP 09, KDU ČSL a STAN, jste určitě nezískali nikoho, ze sympatizantů ANO, KSČM a SPD jste spíše ztratili. Prosím, vysvětlete mi tu NUTNOST takto postupovat, abych i dál mohl volit SPD.

Zajímá Vás také odpověď na tento dotaz? Podpořte dotaz tlačítkem níže a my Vám odpověď zašleme na e-mail. Nicky uživatelů, které zajímá odpověď budou zobrazeny níže.

Prozatím dotaz nikdo nepodpořil. Buďte první! .)

Odpověď

28.11.2018 15:50:09 - Radek Koten
 Dobrý den, děkuji za dotaz. Stanovisko SPD k vládě ČSSD, ANO s podporou KSČM je stále stejné a konzistentní. Nepodpořili jsme tuto vládu ani minule při jejím vzniku a nemůžeme podporovat vládu, která prosadila a schválila Fiskální pakt EU, která chce ratifikovat Istambulskou úmluvu, která dokonce chtěla schválit Globální pakt OSN o legální a řízené migraci. Tato vláda jedná přímo v rozporu s programem SPD. Pokud ČSSD je natolik rozpolcená uvnitř, že se její předseda bojí, co by její poslanci při hlasování provedli a raději svou vládu ani nepodpoří odchodem ze sálu, proč by takovou vládu měla podporovat SPD? Demoblok a jejich zájmy se od zájmů SPD zásadně liší. My se snažíme ze všech sil jednat v zájmu prosazení programu, za který jsme byli zvoleni. Demoblok chce pokud možno vyvolat nestabilitu a převzít vládu, což se mu samozřejmě nepodaří. S přáním krásného zbytku dne.