Mgr. Jana Mračková Vildumetzová

  • ANO 2011
  • Karlovarský kraj
  • poslankyně
ProfileTopCardGraphDescription

Průměrná známka je 2,28. Vyberte Vaši známku.

-3 -2 -1 0 1 2 3 4 5

( -3 je nejhorší známka / +5 je nejlepší známka )

Dotaz

20.01.2019 9:07:33 - VRPC

Kumulace funkcí

Dobrý den p.hejtmanko, předsedkyně asociace krajů, poslankyně parlamentu ČR. No to je funkcí, že snad to za 24 hodin co má den nemůže zvládnout nikdo. Strašně jste mě zklamala, tím, že jste slíbila, že budete jenom poslankyní. Velmi dobře si pamatuji, jak jste kritizovala pana Novotného Josefa za ČSSD, kvůli právě kumulací funkcí. Ale když teď se to týká právě Vás , tak už je to v pořádku. Hrozné. Docela je mi z toho zle jak jste to vyřešila . Ještě nedávno jste řekla, že jste zvyklá všechno dělat na 100 % právě v té souvislostí, že budete jenom poslankyní. A najednou to máme teď chápat tak , že všechny 3 funkce děláte teda na 33,3%?? No doufám, že si to občané Karlov.kraje zapamatují a spočítají Vám to ve volbách příští rok.Osobně jste mě zklamala ještě co provádíte s nemocnicí. Zmítá se v dluzích a právě Vaše vláda krajská vybrala nové vedení, asi byl to špatný krok. Tak si počkáme, jak to vyřešíte. Doufám, že na to nedoplatí občané za Vaše chybné kroky. Děkuji za vyjádření.

Zajímá Vás také odpověď na tento dotaz? Podpořte dotaz tlačítkem níže a my Vám odpověď zašleme na e-mail. Nicky uživatelů, které zajímá odpověď budou zobrazeny níže.

Prozatím dotaz nikdo nepodpořil. Buďte první! .)

Odpověď

06.02.2019 17:01:03 - Mgr. Jana Mračková Vildumetzová
Dobrý den,

to mě ale mrzí, že jsem Vás tak zklamala. Ale přesto dovolte, abych upřesnila několik věcí, o kterých píšete. Skutečně jsem v únoru loňského roku oznámila, že bych chtěla odejít z postu hejtmanky Karlovarského kraje a věnovat se práci ve Sněmovně. Nicméně výzvy ze strany občanů, petice a nakonec apel hejtmanů, kteří mě 9. listopadu 2018 vyzvali, abych se znovu postavila do čela Asociace krajů (kterou může vést jen hejtman, nikoliv někdo další), mě přiměly k tomu, abych hejtmankou zůstala, i když neuvolněnou, se 40 procenty platu. Je to z mého pohledu správné a spravedlivé do doby, než se vyřeší novela zákona, která v případě kumulace funkcí stanovuje starostům, primátorům, hejtmanům apod. pouze 40 procent z platu, pokud zároveň vykonávají práci poslance. A věřte mi, že se snažím dělat svou práci na maximum a nedělit ji na žádné poměrné procentní části. Nikdy jsem neřekla, že kumulace funkcí je v pořádku, nelíbilo se mi to v případě PaedDr. Novotného, je to problém samozřejmě i v mém případě. Na druhou stranu, o našem kraji je mnohem více slyšet, je více vidět, a když jako hejtmanka potřebuji jednat přímo s ministry a dalšími poslanci, mám k tomu ve Sněmovně ideální příležitost.

K hospodaření Karlovarské krajské nemocnice – pokud situaci sledujete, jistě víte, že se historicky potýká se ztrátou, ale v poslední době je způsobena především vysokými náklady na mzdy pro zdravotníky. Asi se mnou budete souhlasit, že vložit peníze právě do této oblasti je velmi potřebné. Jednáme také se zdravotními pojišťovnami o spravedlivějším nastavení úhrad za výkony a změnách v úhradové vyhlášce. I to se postupně do ekonomiky KKN promítne.