PhDr. Josef Skála, CSc.

historik, publicista a editor revue Střípky ze světa
  • KSČM
  • mimo zastupitelskou funkci
ProfileTopCardGraphDescription

Průměrná známka je 4,24. Vyberte Vaši známku.

-3 -2 -1 0 1 2 3 4 5

( -3 je nejhorší známka / +5 je nejlepší známka )

Dotaz

24.01.2019 11:42:26 - krrissus

Přeji pěkný den pane doktore.

Jak se díváte na současné dění ve Venezuele? V našich masmédiích se moc neinformuje. Nedělají Američané puče jako přes kopírák?

Zajímá Vás také odpověď na tento dotaz? Podpořte dotaz tlačítkem níže a my Vám odpověď zašleme na e-mail. Nicky uživatelů, které zajímá odpověď budou zobrazeny níže.

Prozatím dotaz nikdo nepodpořil. Buďte první! .)

Odpověď

25.01.2019 13:36:37 - PhDr. Josef Skála, CSc.

Hezký den i Vám, ano "přes kopírák". Víte, co o tom píše i Paul Craig Roberts, Reaganův náměstek ministra financí a duchovní otec "reaganomiky"? Cituji doslova:  "Pokud latinskoameričtí nebo jacíkoliv reformátoři nepochopí, že Karel Marx měl pravdu v tom, že nemohou existovat žádné reformy, žádná revoluce, žádné zlepšení pro obyčejné lidi, pokud starý řád zůstane na místě, bude Latinskou Ameriku řídit a ovládat Washington, nikoli obyvatelé Latinské Ameriky."

Ředitel zeměkoule už rovnou jmenuje trucprezidenty. A hecuje ozbrojené síly země, která si do čela zvolila někoho jiného, aby ho svrhli. I Roberts varuje, že to zavání velkým mezinárodním konfliktem. Na stranu se nepostavily "jen" Rusko, Čína či Írán, ale mezi jinými i Turecko. I náš "ministr zahraničí" však vydává prohlášení, které se před velmocenskou arogancí poníženě hrbí. A to nás sráží do samého suterénu "omezené suverenity".