ProfileTopCardGraphDescription

Průměrná známka je 0,37. Vyberte Vaši známku.

-3 -2 -1 0 1 2 3 4 5

( -3 je nejhorší známka / +5 je nejlepší známka )

Dotaz

05.02.2019 9:02:48 - TomášMarný

bodový systém

Dobrý den pane ministře. Jste si naprosto a nezvratně jistý, že jste vypracovali bodový systém velmi dobře? Já jsem přesvědčený že ne. Nejprve Vám z části zatleskám, protože až na několik bodů s Vámi souhlasím a považuji to co jste vypracovali za částečně přispívající k bezpečnosti na silnicích, uvedu ale jen jeden bod, který je velmi sporný. Bezpečná vzdálenost. Toto bych z celého balíčku úplně odstranil, proč, je to sice teoreticky měřitelná vzdálenost, ale v praxi nepoužitelná, jen umožňuje potrestat i nevinného člověka. Kdy,? V momentě kdy někdo druhého vybrzdí a ten nebude mít ani kameru ani svědka. Vzdálenost je proměnlivá veličina čím větší rychlost tím musí být vzdálenost větší, v padesáti je to 14 metrů a nemusí to být vždy vzdálenost bezpečná. Ani policie nemusí vždy správně a nestranně vyšetřit stav. Toto ať si vyřeší pojišťovna. Proto bych ještě navrhoval vrátit kupony jaké byli ve starých ŘP. Když sankce se kterými souhlasíme tak taky odměna pro slušné řidiče.

Zajímá Vás také odpověď na tento dotaz? Podpořte dotaz tlačítkem níže a my Vám odpověď zašleme na e-mail. Nicky uživatelů, které zajímá odpověď budou zobrazeny níže.

Prozatím dotaz nikdo nepodpořil. Buďte první! .)

Odpověď

07.02.2019 13:51:30 - Dan Ťok
Dobrý den, nedodržení bezpečného rozestupu bývá jednou z nejčastějších příčin dopravních nehod. Zařazení tohoto přestupku si velmi přála dopravní policie a v podstatě kopírujeme německý a rakouský model. Uvidíme, zda se osvědčí. Zdraví DŤ