PhDr. Josef Skála, CSc.

historik, publicista a editor revue Střípky ze světa
  • KSČM
  • mimo zastupitelskou funkci
ProfileTopCardGraphDescription

Průměrná známka je 4,24. Vyberte Vaši známku.

-3 -2 -1 0 1 2 3 4 5

( -3 je nejhorší známka / +5 je nejlepší známka )

Dotaz

05.02.2019 9:44:07 - Kozmo

Blíží se výročí 20 let od vstupu ČR do NATO

Vážený pane doktoru, můžete zhodnotit krátce historii do vstupu naší země do NATO do současnosti. Mě osobně se zejména dotýká podíl naší země na "humanitárním bombardování území bývalé Jugoslávie". Zde je neomluvitelná vina tehdejšího předsedy vlády Zemana i celé tehdejší vlády ČSSD! Povolením přeletů letadel NATO se spolupodílíme na množství mrtvých a raněných při leteckých náletech. Lze vidět za členstvím v této organizaci něco pozitivního? Straší nás imaginárním nebezpečím, ale při statistice válečných konfliktů od II. sv. války jasně vede USA, které je hlavním a rozhodujícím členem organizace. Konflikty byly vždy v zájmu mocenských sil v USA a nikdy se neohlížely na nesouhlasné názory! Jakou máme jistotu, že nedojde k zavlečení naší země do zničujícího střetu? Současné vedení země není schopno dbát na naše zájmy, vše co v součásti předvádí je pouze mediální zástěrka! Děkuji

Zajímá Vás také odpověď na tento dotaz? Podpořte dotaz tlačítkem níže a my Vám odpověď zašleme na e-mail. Nicky uživatelů, které zajímá odpověď budou zobrazeny níže.

Prozatím dotaz nikdo nepodpořil. Buďte první! .)

Odpověď

07.02.2019 12:46:41 - PhDr. Josef Skála, CSc.
Máte bohužel pravdu. Členství v NATO nás zatáhlo mezi komplice agresí, vršících i obludné válečné zločiny. Agresí z pozice zpupné arogance moci. Spravedlivý mír, natož demokracii, větší lidská práva a prosperitu nenastolila jediná z nich. Mnohem hůř, než před svým napadením, jsou na tom všechny země, jež byly jejich terčem. V dějinách samostatné republiky to nemá obdoby - před II. světovou válkou, natož po ní. Kdy to ohrozí i naši vlastní bezpečnost, je jen otázkou času. Za agrese, mordující i statisíce bezbranných civilistů, hrozí krvavá pomsta.