ProfileTopCardGraphDescription

Průměrná známka je 0,37. Vyberte Vaši známku.

-3 -2 -1 0 1 2 3 4 5

( -3 je nejhorší známka / +5 je nejlepší známka )

Dotaz

06.02.2019 11:22:08 - mzxy

Elektronické kontrolní známky - STK

Dobrý den, pane ministře, kdy se v ČR přestanou vylepovat na SPZ kontrolní známky a budou se používat pouze elektronické informace? Mají to tak v Anglii, u nás se zatím pouze utrácí stamiliony za centrální registr vozidel a za informační systém STK ale informace které jsou tam uloženy se v praxi v této souvislosti nedostatečně využívají. Navíc už brzy začnou občané dostávat do datových schránek informaci o tom že jim končí platnost technické prohlídky ( návrh poslance Kupky). Tak proč nezrušíte výrobu nakupování distribuci kontrolních samolepek, jejich seškrabování a znovuvylepování a ty údaje o platnosti TP nedáte někam na internet? Ušetří se tím peníze, urychlí se tím vše spojené se seškrabováním a znovuvylepováním...na stk, na úřadech. A možná se sníží počet úředníků co se o to starají. Na tom MDCR pořád řešíte jen velké strategické věci nebo zájmy malých zájmových skupin, ale ty velké věci se skládají z maličkostí. Tak kdy žačnete s tou elektronizací?

Zajímá Vás také odpověď na tento dotaz? Podpořte dotaz tlačítkem níže a my Vám odpověď zašleme na e-mail. Nicky uživatelů, které zajímá odpověď budou zobrazeny níže.

Prozatím dotaz nikdo nepodpořil. Buďte první! .)

Odpověď

07.02.2019 13:46:09 - Dan Ťok

Dobrý den, vylepení kontrolní známky na SPZ umožňuje rychlou kontrolu bez zadávání údajů vozidla do elektronického systému. Od roku 15 jsme zrušili zelenou "emisní" známku a nyní máme jen známku červenou, která signalizuje splnění podmínek norem jak z hlediska kontroly emisí, tak vyhovujícího technického stavu vozidla. Nedomnívám se, že by její existence někoho tak zatěžovala, aby bylo nutné ji rušit. Zdraví DŤ