PhDr. Josef Skála, CSc.

historik, publicista a editor revue Střípky ze světa
  • KSČM
  • mimo zastupitelskou funkci
ProfileTopCardGraphDescription

Průměrná známka je 4,24. Vyberte Vaši známku.

-3 -2 -1 0 1 2 3 4 5

( -3 je nejhorší známka / +5 je nejlepší známka )

Dotaz

07.03.2019 14:32:50 - Josef Joklík

Dobrý den

pane doktore, dnes jsem četl článek že Babišův ministr zdravotnictví v tichosti plánuje reformu, že stát přestane platit za penzisty, děti, školáky, studenty a nezaměstnané zdravotní pojištění! Víte o tom něco: Děkuji.

Zajímá Vás také odpověď na tento dotaz? Podpořte dotaz tlačítkem níže a my Vám odpověď zašleme na e-mail. Nicky uživatelů, které zajímá odpověď budou zobrazeny níže.

Prozatím dotaz nikdo nepodpořil. Buďte první! .)

Odpověď

10.03.2019 12:04:02 - PhDr. Josef Skála, CSc.
Paní ministryně financí to vypustila jako pokusný balónek. Rozhořčení, které vyvolal, přimělo hodit zpátečku i premiéra. Takže pochybnosti, že se jí záměr podaří prosadit, už vyslovuje veřejně i sama ministryně. Hned nato ovšem s dodatkem, že - nedojde-li na její ztřeštěný nápad - se po dobu dnešní vlády zřejmě nepovede dotáhnout ani zrušení tzv. superhrubé mzdy. Tedy proradného švindlu zděděného ještě po vládě pravice, zahnané teď do menšinové opozice. Co když to od Schillerové je celé jen hokynářská finta, jak se vylhat právě z tohoto závazku, obsaženého i v programovém prohlášení vlády ANO a ČSSD? Tak aby se i nadále mohlo řečnit, že "nebudeme zvedat daně", ale ta z mezd a platů zůstane nadále fakticky přes 20 procent - a ne 15 procent, jimiž se lidem jen sype písek do očí.